Срещи

Калин Терзийски и Диана Маркова канят на литературна среща в Казанлък

Представяне на книгите „Мислодобив“ и „Троянските музиканти“ - 4 май 2023, 17:30 часа, Музей на розата

Калин Терзийски и Диана Маркова канят на литературна среща в Казанлък
◊ ПОКАНА
 
Калин Терзийски и Диана Маркова канят казанлъчани на литературна среща
 
Родният град е мястото, на което човек получава своите първи уроци – в това число и урока за приятелството. Казват обаче, че смехът с приятели може да се носи и по далечни улици. Ето как Диана Маркова – в романа „Троянските музиканти – разказва за пътя, музикантлъка и смеха на талантливите и необикновени момчета от град Троян. Чиято съдба е да бъдат колеги – кръчмарски музиканти, но и приятели – във веселието, но и в трудните моменти.
Диана Маркова е от Казанлък – където научава първите си уроци. В „Троянските музиканти“ (Издателство за българска Литература "Лексикон") тя споделя уроците, научени от героите на Троян (и на света). И тя узнава, че наистина всички улици могат да бъдат дом на приятелския смях.
Калин Терзийски също е дълбоко свързан с Казанлък. Той обича и неговите улици, и неговите хора. Без болка, с искрено очарование и приятелска усмивка го виждаме да крачи, да рисува, да се смее. В неговия сборник с есета, наречен „Мислодобив“ (издава също "Лексикон"), той е остро критичен, но хуманен и все пак раним – каквато е същността на писателя.
 
Приятели, заповядайте на представянето на двете книги – „Троянските музиканти“ от Диана Маркова и „Мислодобив“ от Калин Терзийски в Казанлък. Музеят на розата ще ни приюти на 4 май от 17:30 ч., във вътрешния си двор (в парк „Розариум“). Носете своя приятелски смях.
 
 
Автор:
Лексикон
Публикация:
28.04.2023 г. 14:36
Посетено:
424
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/36803-kalin-terziyski-i-diana-markova-kanyat-na-literaturna-sreshta-v-kazanlak