Срещи

Ина Иванова – поет на месец април в Столична библиотека

Среща на 6 април 2023 г. от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека

Ина Иванова – поет на месец април в Столична библиотека

◊ ПОКАНА

Ина Иванова – поет на април в Столична библиотека

На 6 април 2023 г. от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека ще гостува автор, който се изявява еднакво добре и като поет, и като белетрист. Все пак през последните години поетичните изяви на Ина Иванова преобладават, а най-новата ѝ стихосбирка излезе миналата година, така че присъствието ѝ именно в поредицата „Поет на месеца“ се явява закономерно. Какви точно стихове е избрала да прочете Ина ще разберем по време на самото събитие, знаем само, че ще я представи Николай Колев. Разбира се, както винаги, ще има възможност и за диалог с публиката и раздаване на автографи.
 
Ина Иванова обича вятъра и вярва в езика на изкуството. Автор е на сборниците с разкази „Право на избор и други проклетии“ (изд. „Арс“, 2009), „Името на неделята“ (изд. „Жанет 45“, 2012) и „Летящ акордеон“ (изд. „Жанет 45“, 2014), романа „Кар танеси” (електронна книга) и стихосбирките „малки букви“ (изд. „Жанет 45”, 2016), „Криле от папиемаше” (изд. „Жанет 45”, 2019) и „Нещата, за които мълчим” (изд. „Жанет 45”, 2022).
Публикувала е текстове в сп. „Съвременник“, „Литературен вестник“, сп. „Страница“, сп. „Глоси“, сп. „НО поезия“, сп. „DIVA!“, сп. „Нула32“, в множество електронни издания, както и в сборниците „Друга вода“, „6+“ и „Бащите не си отиват“.
 
Носител на национални награди. Редактор е на художествена литература. Преподавател по Творческо писане в Модерна академия по изкуствата „Синдикат“. Нейни текстове са превеждани на английски, руски, испански, полски, фарси, арабски, хърватски и сръбски език.
Автор:
Столична библиотека
Публикация:
05.04.2023 г. 14:11
Посетено:
454
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/36695-ina-ivanova-poet-na-mesets-april-v-stolichna-biblioteka