Срещи

Весела Василия представя книгата „Вавилонските мъдреци“ във Враца

29 март, 17:30 часа, Библиотека при Народно читалище „Развитие - 1869“ гр. Враца

Весела Василия представя книгата „Вавилонските мъдреци“ във Враца

◊ ПОКАНА

Библиотеката при Народно читалище „Развитие - 1869“ гр. Враца и "Лексикон" - Издателството за българска литература представят Весела Василия и книгата „Вавилонските мъдреци“. Срещата ще се състои на 29 март 2023 г. от 17:30 ч. в читалнята на библиотеката.

„Вавилонските мъдреци“ е мъдър и дълбок роман, който ни води в тъмните коридори на душата, в психиката и бягствата на съвременника. Не бърза да прави портрети, да понася диагнози. Романът търси, изследва и се лута, както се лута човек днес.

Авторката ме изненада с белетристичното си майсторство, с умението хем да запленява читателя, хем да го води по каменистите пътища на знанието – докато го намери. Това е тънкост – да водиш, не да даваш. Василия постига тази магия с опиянението на опита и неговия вечен спътник – подозрението. Ние сме пред „Вавилонските мъдреци“ като пред рафтовете на човечеството: не можем да прочетем всичко, но може да опитаме. - Димитър Шумналиев, писател и журналист

Няколко думи за автора:

Весела Василия (Весела Йотова Генова) е родена през 1956 г. във Враца. Завършила е Езиковата гимназия с преподаване на френски език в родния си град и Юридическия факултет на СУ „Климент Охридски“. Работила е дълги години в Научноизследователския институт по криминалистика - МВР, като е провеждала научни изследвания в областта криминологията, противодействието на престъпността и управлението на полицейската дейност. Автор е на редица монографии и статии в областта на криминологията, публичната администрация и административното право. Доктор е по икономика.

Писането на художествена литература чувства като свое призвание. Интересува се от йога, рейки и психология на себепознанието. Владее френски, руски и английски език. Член е на Съюза на българските писатели, на Съюза на Българските журналисти, на и на Българската асоциация по криминология. На своя сайт: www.vesselavassiliabooks.com  редовно публикува материали, свързани с творчеството й, с актуални обществени проблеми и с личностното израстване на човека.

До момента са издадени пет нейни книги под псевдоним Весела Василия:
„Мистерии и загадки в пещерата Прохория“, изд. „Фондация „Потенциал“, 2015 г.;
„Истории от градините на Едем“, изд. „Фондация Потенциал“, 2016 г.;
„Вавилонските мъдреци - роман притча за мъдростта в наши дни“, изд. „Лексикон“, 2019 г.
„Наследството на Свети Киприан“, изд. „Лексикон“, 2019 г.
„Възходи и падения на Воислав Войников, изд. „Лексикон“, 2021 г.

 

Заповядайте на представянето на книгата „Вавилонските мъдреци“

29.03.2023 г. 17:30 часа, Библиотека при Народно читалище „Развитие - 1869“, бул. "Христо Ботев" 28, гр. Враца

Автор:
Лексикон
Публикация:
27.03.2023 г. 11:24
Посетено:
284
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/36602-vesela-vasiliya-predstavya-knigata-vavilonskite-madretsi-vav-vratsa