Срещи

Срещи в сряда

Ново литературно пространство

◊ СЪБИТИЕТО

Къща музей “Иван Вазов” и издателство “Жанет-45”
поставят началото на “Срещи в сряда”
с рецитал на поетесата Станка Пенчева.

28 февруари 2007 г. (сряда), 18.00 ч.,
Къща-музей "Иван Вазов"

Очаквайте следващата "среща в сряда" на 28 март!


◊ ИДЕЯТА

Най-старият български литературен музей, къщата на патриарха на националната ни литература Иван Вазов в София, и най-голямото модерно издателство, вдъхновено от мисията си да разпространява съвременна българска литература “Жанет-45” (Пловдив), се обединиха в идеята да създадат постоянна, жива и привлекателна литературна сцена в центъра на българската столица.

Всяка предпоследна или последна сряда от месеца в залата на документалната експозиция на музея или в кафе-клуба ще се провежда четене на автор или автори от издателска къща “Жанет-45”.

Началото на поредицата Срещи в сряда ще бъде поставено на 28.02.2007 с рецитал на поетесата Станка Пенчева, последният носител на голямата национална награда “Иван Николов”, авторка на издателство “Жанет-45”.

Изборът на Станка Пенчева не е предопределен от формалното съвпадение на датата 9 юли, общият рожден ден на поетесата и патриарха на националната ни литература, а огромната разлика в годините изобщо не ни пречи да възприемаме и двамата като класици, да ги четем и препрочитаме с удоволствие.

“Срещи в сряда”, чието първо издание ще се състои в последната сряда на месец февруари, на 28 от 18 часа, освен възможност да се срещнем с автентичното присъствие  и излъчване, с енергията на живите думи, прочетени от авторката, ще е и повод Станка Пенчева да даде автографи на своите многобройни читатели и почитатели.


◊ ПОМАГАЛО ЗА ЧЕТЯЩИ

Книги на Ст. Пенчева от книжарница LiterNet:
. Незабрава. Избрани стихотворения 1964-2002

Книги на Ст. Пенчева от книжарница Мобилис:
. Преддверие
. Мили бате!... Писма на един дакел
. Отвън-отвътре
. Петя Александрова. Станка Пенчева: литературни анкети
Автор:
Яна Бойкова
Публикация:
21.02.2007 г. 14:44
Етикети:
Посетено:
1080
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/3519-sreshti-v-sryada