Срещи

FASHION x NBU: Представяне на модна колекция „Rue de la Paix“ SS 2022

13 юли 2022 г., 18.00 ч., НБУ в ЦЕНТЪРа

FASHION x NBU: Представяне на модна колекция „Rue de la Paix“ SS 2022

 

◊ ПОКАНА

На 13 юли 2022 г. от 18.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ ще бъде представена модната колекция „Rue de la Paix“ SS2022.

Модната колекция „Rue de la Paix“ обединява в  си емблематични години от творчеството на първия имиджмейкър в империята на стила Чарлз Фредерик Уърт и основни ключови елементи от модата през XIX в. в Париж. Създавайки формулата за модерния „от котюр“ Чарлз Фредерик Уърт лансира модните дефилета с живи манекени, показвайки женската нежност чрез фини и луксозни тъкани, подсилвайки усещането за женственост, аристократичен сексапил и категоричен лукс. Колекцията подчертава връзката с природата и нейната цялостна естественост и свобода като основна ключова идея, представяйки облекла и аксесоари за всекидневния гардероб за сезон пролет/лято 2022 г., допълвайки я с комбинация от наситени ярки смели цветове и пастелни топли тонове, вдъхновени от портрета на Франц Ксавер Винтерхалтер от 1853 г. на императрица Йожени и дизайн на Уърт.

С идването на пролетта е създадена, преплитаща нови конструктивни решения на силуета, подчертавайки красотата и изяществото чрез обеми и креативни техники, създавайки нежен принт от цветя и богати елементи. Хармонията от меки фини тъкани, изграждащи силуетите в колекцията – коприна, памук и сатен, са основна движеща посока в изграждането на една съвременна, привлекателна и романтична визия.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
11.07.2022 г. 15:57
Етикети:
НБУ в ЦЕНТЪРаНБУ
Франц Ксавер Винтерхалтер
Чарлз Фредерик Уърт
модна колекция „Rue de la Paix“ SS2022
FASHION x NBU
Посетено:
627
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/35063-fashion-x-nbu-predstavyane-na-modna-kolektsiya-rue-de-la-paix-ss-2022