Срещи

Културна програма на Инстититут Сервантес-София за началото на месец юни

Две събития на Институт Сервантес-София и Къща за литература и превод

 

◊ ПОКАНА

Поезия и пазар

Разговор за издаването на поезия в Испания и България

Институт Сервантес-София съвместно с Къща за литература и превод ви канят на 02 юни от 18:30 часа в „Фокс Бук Кафе“ на срещата между Тринидад Руис Марселан, Основател на издателство „Олифанте“ и Десислава Алексиева, основател и главен редактор на издателство „Фокс Букс“.

Яна Генова, директор на Къща за литература и превод в София, ще бъде водещ на разговора, в който ще се обсъди какво означава да издаваш поезия в наши дни, както и други теми свързани с издателската сфера.

Повече информация за събитието на: https://www.facebook.com/events

*

Испано-български поетически срещи

В памет на Рада Панчовска

На 03 юни от 18:30 часа в градината на Къща за литература и превод в София ще се проведе поетическа вечер в памет на Рада Панчовска, която наскоро ни напусна.

Преподавателката Лиляна Табакова, която освен да ни припомни коя беше поетесата Рада Панчовска, ще бъде модератор на срещата между няколко испански и български поети, които събираме по повод издадената в Испания книга "Съвременна българска поезия". Тя представя стихотворенията на няколко български автори преведени на испански език от Рада Панчовска в сътрудничество с поета Рикардо Диес Пелехеро.

Каним всички любители на поезията да се насладят на стихотворенията прочетени от техните автори и да почетем заедно Рада Панчовска. Българските участници са поета Иван Ланджев и поетесите Йорданка Белева и Наталия Иванова.

Повече информация за събитието и участниците на https://www.facebook.com/events/

* * *

Подробна информация за провеждането на събитията може да намерите на сайта и Фейсбук страницата на Институт Сервантес.

https://sofia.cervantes.es/bg/kultura_ispanski/kultura_ispanski.htm

https://www.facebook.com/InstitutoCervantesSofia

 

 

Автор:
Гергана Иванова, Институт Сервантес София
Публикация:
02.06.2022 г. 11:06
Посетено:
731
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/34840-kulturna-programa-na-instititut-servantes-sofiya-za-nachaloto-na-mesets-yuni