Срещи

24 издания за 24 читалища за 24 май!

24 – Благотворителна музикално-поетична вечер

24 издания за 24 читалища за 24 май!

 

◊ ПОКАНА

Pop & Rock meets Jazz,
Издателство "Библиотека България",
Разхвърлян ум,
Думите ми

п р е д с т а в я т

24 – Благотворителна музикално-поетична вечер

24 издания за 24 читалища за 24 май!

За най-българския празник, 24 май, Издателство "Библиотека България" и Pop & Rock meets Jazz подаряват на библиотеките на 24 български читалища по 24 книги от фонда издателството. С този жест организаторите стартират ежегодната инициатива "24 книги за 24 читалища".

Сумата, събрана от продажбата на книги на самото събитие ще бъде дарена в полза на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания", с. Опицвет.

Ще чуете авторска поезия от Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов в акомпанимент на авторски парчета на Pop & Rock meets Jazz – Славена Даскалова и Петър Петров.

Защо ли? Защото в тежки времена само думите и музиката умеят да спасяват!

_____

Боряна Маноилова – модератор на събитието; Schroedinger bar – домакин на събитието

С участието на:

Ива Спиридонова - поезия
Славена Даскалова - вокал
Петър Петров - китара
Симеон Аспарухов - поезия

_____

23 май 2022 / 20:00 ч.

Schroedinger bar, ул. "Св. св. Кирил и Методий" №1

Вход свободен! Заповядайте!

 

Библиотека България е издателство за съвременна българска поезия и белетристика, основано през януари 2018 г. от поетите Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов. Към екипа се присъединяват Александрина Валенти и Моника Комарницка – дизайн, Симеон Илков – маркетинг; Маргарита Петкова и Камелия Кондова – редактори и рецензенти на свободна практика, Светослава Мадарова и Ивелина Чолакова – фотографи, Смилена Николова – връзки с обществеността и други. Партнират си с държавни културни институции, писателски сдружения и асоциации, медии. Стремежът на екипа е запазването на изключителна прецизност и отговорност във всеки етап от и след създаването на книжното тяло – от предварителния прочит на ръкописа, редакцията, коректурата и отпечатването му, до представянето и популяризирането на всяка книга пред българския читател. Вниманието и индивидуалното отношение към всеки автор са в основата на възгледите на изградения колектив, а водещата цел е създаването на общност от пишещи и четящи хора. „Библиотека България” организира и продуцира различни литературни събития в цялата страна. Ежегодно връчва Национална награда за литература „Вие пишете – ние четем“.

 

Книгите с логото на „Библиотека България  могат да бъдат открити в търговските обекти на книгоразпространителите, онлайн доставчици и в електронната книжарница на издателството: www.biblioteka-bulgaria.bg

* * *

За контакти: + 359 899 157 346; +359 886 669 648

biblioteka@biblioteka-bulgaria.bg

office@biblioteka-bulgaria.bg 

Автор:
Издателство "Библиотека България"
Публикация:
16.05.2022 г. 14:26
Етикети:
музикапоезияИздателство "Библиотека България"
24 издания за 24 читалища за 24 май!
Благотворителна музикално-поетична вечер
Pop & Rock meets Jazz
Посетено:
676
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/34692-24-izdaniya-za-24-chitalishta-za-24-may