Срещи

Лицата на науката | Доц. Ралица Ковачева: Дезинформационната пандемия: има ли защита или лекарство?

Онлайн лекция на 5 март от 16.30 ч.

Лицата на науката | Доц. Ралица Ковачева: Дезинформационната пандемия: има ли защита или лекарство?

 

◊ ПОКАНА

Лицата на науката | Доц. Ралица Ковачева: Дезинформационната пандемия: има ли защита или лекарство?

Пандемията от дезинформация прилича на пандемията от Ковид-19: засегнати са всички, но не всички са уязвими в еднаква степен; в собственото ни мислене съществуват предпоставки, за които „шиповият протеин“ на дезинформационния вирус лесно се закача; вредната информация непрекъснато мутира и затова е трудно да се имунизираме чрез представянето на верните факти. И все пак, срещу коронавируса получихме ваксини, а вече и лекарства. Има ли защита или ефективно лечение срещу заразата с дезинформация? За това ще говори д-р Ралица Ковачева от Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ в първата онлайн лекция от втория сезон на “Лицата на науката” на 5 март от 16.30 ч., в каналите на СУ във “Фейсбук” и YouTube.

“Лицата на науката” е серия от публични видеолекции, в които видни учени от Софийския университет представят работата си за широка аудитория. Очаквайте ги през седмица до края на летния семестър на 2022 г. в събота, от 16.30 ч. и ни последвайте във “Фейсбук” и YouTube, за да видите всички издания.

Д-р Ралица Ковачева е доцент в катедра „История и теория на журналистиката“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“. Ръководител на профил „Международна журналистика“ и магистърска програма „Международна журналистика“. Публикувала е книгите „Новините от света. За смисъла и ползите от международната журналистика“ (2020), „Медиатизираното измерение на външната политика“ (в съавторство с Мария Нейкова, 2017) и „Център и периферия на европеизираните публични сфери“ (2017). Журналист с дългогодишна практика, от май 2021 г. редактор на независимата платформа за проверка на фактите Factcheck.bg.

 

 

Автор:
Културен център на Софийски университет
Публикация:
04.03.2022 г. 13:08
Етикети:
Посетено:
784
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/34211-litsata-na-naukata-dots-ralitsa-kovacheva-dezinformatsionnata-pandemiya-ima-li-zashtita-ili-lekarstvo