Срещи

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Спасителят в ръжта“ от Джеръм Д. Селинджър

26 януари 2022 г., 16.30 ч., Нов български университет

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Спасителят в ръжта“ от Джеръм Д. Селинджър

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за среща на Читателския клуб на тема „Разговор за „Спасителят в ръжта“ от Джеръм Д. Селинджър по повод 70 години от издаването на романа, на 26 януари 2022 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет и Zoom.

Водещи на срещата са проф. дн Пламен Дойнов, доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д-р Морис Фадел.

Един от най-своенравните автори на нашето време, около когото съществува истинска истерия. Той се превръща в легенда с онова, което е казал или написал. А това, че е жив, но тотално изолиран от света, засилва допълнително култа към него.

Селинджър се превърна в мит благодарение на една-единствена книга – „Спасителят в ръжта“. Тази култова книга е сред 25 най-продаваеми книги в света за всички времена. Героят Холдън Колфийлд продължава да вълнува с бунтът срещу общоприетите норми на обществото, с младежката си искреност, с отвращението от лицемерието, с трудностите на човешкото съзряване. Произведенията на Селинджър са изпълнени с философски разсъждения за живота и смъртта, и често се възприемат като песимистични.

* * *
ZOOM, Meeting ID: 847 2775 7083, Passcode: 401642
През месец януари книгата се продава с 10% отстъпка.
Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

Автор:
Център за книгата
Публикация:
19.01.2022 г. 14:34
Посетено:
783
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/34009-chitatelski-klub-na-nbu-razgovor-za-spasitelyat-v-razhta-ot-dzheram-d-selindzhar