Срещи

"Културата в наши дни" - дискусия с доц. д-р Георги Бърдаров

Онлайн събитие: 19 януари, 17:00 ч., Google Meet

"Културата в наши дни" - дискусия с доц. д-р Георги Бърдаров
 
 
◊ ПОКАНА
 
Студентски съвет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" организира
 
Дискусия на тема "Културата в наши дни" с участието на доц. д-р Георги Бърдаров
 
Що е то култура? Може би показател за степента на развитие на една нация или процес по надграждане, усъвършенстване и опознаване на себе си?
 
Нека разберем какво е културата през погледа на преподавателя, географ и успешен писател - доц. д-р Георги Бърдаров! Ще поговорим още за младите, четенето и какво стои зад успеха.
 
Доц. д-р Георги Бърдаров е истински пример за всестранно развита личност. Човек, чиито интереси и професионален път се простират от специалист по етно-религиозни конфликти и демографски проблеми, през географ, до блестящ писател с книги, предизвикващи истински фурор. Успехът му в литературните среди е огромен. Започнал с публикуване на разказа "За петата ракия или колко е хубав животът”, който няколко години по-късно породил лавинообразно споделяне в социалните мрежи и до ден днешен вълнува с неподправената и мъдра история, зародила се в родопските села Гудьовица и Гоздьовица.
 
През 2016 г. доц. Бърдаров побеждава в първото и единствено телевизионно литературно реалити – "Ръкописът“. Това предаване поставя началото на поредица от успехи, а с издаването на романа "Аз още броя дните” през същата тази година, той се превръща в бестселър и един от най-обсъжданите български романи. Романът "Absolvo te” на свой ред завладя сърцата на читателите и зае челните места в класациите. Само преди месец излезе и поредната наслада от перото на Георги Бърдаров, а именно книгата, събрала вълнуващи футболни разкази, "До последната минута”. 
 
 
Автор:
Организаторите
Публикация:
16.01.2022 г. 14:50
Етикети:
дискусияонлайн
доц. д-р Георги Бърдаров
"Културата в наши дни"
Студентски съвет на СУ "Св. Климент Охридски"
Посетено:
1764
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/33993-kulturata-v-nashi-dni-diskusiya-s-dots-d-r-georgi-bardarov