Срещи

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Мозъкът на Андрю“ от Е. Л. Доктороу

22 декември 2021 г., 16.30 ч., Нов български университет

Читателски клуб на НБУ: Разговор за „Мозъкът на Андрю“ от Е. Л. Доктороу

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за среща на Читателския клуб на тема Разговор за „Мозъкът на Андрю“ от Е. Л. Доктороу на 22 декември 2021 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещи на срещата са проф. дн Пламен Дойнов,  доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д-р Морис Фадел.

Последният роман на един от най-значимите американски писатели, автор на „Рагтайм”, „Били Батгейт”, „Цялото време на света”, е необикновено пътешествие в човешкото съзнание и подсъзнание. Андрю, професор-невробиолог, разказва историята на живота си, на любовта си към две жени, на трагичните събития, които привлича сякаш по свръхестествен начин. И докато разкрива нови и нови пластове в историята, Доктороу ни кара да се вгледаме отново в представите си за истината и паметта, мозъка и ума, индивидуалността и съдбата, за другите и за себе си. Философски и психологически задълбочен, но пълен с изненади, с хумор и самоирония, „Мозъкът на Андрю” достойно се нарежда сред най-блестящите постижения на Е. Л. Доктороу.

 * * *
През месец декември книгата ще се продава с 10% отстъпка.
Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
21.12.2021 г. 14:36
Посетено:
2075
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/33928-chitatelski-klub-na-nbu-razgovor-za-mozakat-na-andryu-ot-e-l-doktorou