Срещи

Най-новите артистични намеси във Велико Търново представят в клуб ТаМ

Артистичен уикенд в Пространство за култура ТаМ - Велико Търново

 
◊ ПОКАНА

Този уикенд Пространство за култура ТаМ Велико Търново (ул. "Велчо Джамджията" 16, КДК) ще бъде домакин на две събития, представящи най-новите артистични намеси в градското пространство.

На 15 октомври (петък) от 19:00 ч. премиерно ще се излъчи видео от провелия се в началото на септември VT Graff Fest, което ще покаже процеса на изрисуване на стените на ул. "Магистрална".

На 16 октомври (събота) от 16:00 ч. артгрупа ДУПИНИ представя проекта ГРАД – ИЗКУСТВО – ПРИРОДА и пет артистични инсталации в сърцето на квартал Варуша Юг.

Второто издание на VT Graff Fest се проведе от 4 до 6 септември във Велико Търново. Фестивалът събра на едно място едни от най-разпознаваемите български графити артисти, които изрисуваха две стени на ул. "Магистрална" с обща площ 500 кв. м. Организаторите на събитието са Ганчо Ганев и Калоян Петров, а темата на тазгодишното издание беше „Природа“. Видео от работния процес и цялостната атмосфера от събитието ще бъде представено за първи път на живо във Велико Търново, след което предстои и онлайн премиера.

Проектът ГРАД – ИЗКУСТВО – ПРИРОДА включва създаването на пет арт инсталации, специално сътворени за отворените пространства на квартал Варуша-Юг. Артгрупа ДУПИНИ кани великотърновци и гости на града да се запознаят с проекта и да се включат в разходка по улиците на квартал Варуша-Юг в търсене на изкуството и среща с авторите. Проектът има за цел да адаптира темата на ежегодния симпозиум ИЗКУСТВО – ПРИРОДА, който се провежда в с. Габровци, към градска среда. Творците търсят връзката с интервенции от природата в градски локации, в затънтени кътчета, запустели фасади в квартал Варуша-Юг. Участниците в проекта са Румен Димитров – Попа, Катерина Милушева, Орфей Миндов, Лидия Къркеланова, Румен Рачков – Дървесния.

И двата проекта са подкрепени от Община Велико Търново.

Артистичният уикенд ще завърши с музикално събитие в клуб Мелон с благотворителен характер. В събота, 16 октомври, от 19:00 до 23:00 ч. Галин Попов и Ларс Нордби ще селектират музика, а събраните средства от цената на билетите ще бъдат в подкрепа на възстановяването сградата на Клуб на дейците на културата (КДК).

Повече за кампанията #БъдещеЗаКДК може да научите тук. www.tamvt.com

 

Автор:
Екип на ТаМ
Публикация:
14.10.2021 г. 16:45
Етикети:
срещипроектиВелико ТърновоТаМ
VT Graff Fest
артистични намеси в градско пространство
Посетено:
764
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/33525-nay-novite-artistichni-namesi-vav-veliko-tarnovo-predstavyat-v-klub-tam