Срещи

Вечер на музиката и поезията в програма "Христо Ботев" на БНР

В памет на Марин Бодаков

Вечер на музиката и поезията в програма "Христо Ботев" на БНР

Снимка: Яна Лозева

 

◊ СЪБИТИЕТО

Програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио организира Вечер на музиката и поезията на 1 октомври от 18,30 часа в Литературен клуб „Перото“ на Националния дворец на културата. Тя е посветена на Деня на музиката и поезията и на внезапно отишлия си от света забележителен поет, критик, изследовател, журналист и публицист Марин Бодаков

Негови приятели, съратници, близки по дух ще четат едно свое и едно негово стихотворение, за да заявят, че дори смъртта е безсилна пред паметта; особено когато тази памет съхранява само чисти и светли спомени за чист и светъл човек. 

В музикалната програма на вечерта са включени творби на Дебюси-Хайфец („Красива вечер“), Дебюси („Лунна светлина“), Масне („Медитация“ и „Молитва“), Арво Пярт („Огледало в огледалото“), изпълнени от Деница Димитрова (арфа) и Иван Пенчев (цигулка) от забележителния „Кварто Кварет“ (Quarto Quartet). 

Стихове ще четат Александър Шурбанов, Силвия Чолева, Илко Димитров, Георги Господинов, Аксиния Михайлова, Румен Леонидов, Боряна Кацарска, Бойко Ламбовски, Кристин Димитрова, Иван Ланджев, Иван Христов, Белослава Димитрова, Стефан Иванов, Людмила Миндова, Емануил А. Видински, Петър Чухов, Валери Валериев, Александър Байтошев.

Водещи на вечерта са Валерия Христова и Митко Новков.

Вечерта на музиката и поезията е традиционно за програма „Христо Ботев“ събитие, в което е участвал и Марин Бодаков неведнъж. Тазгодишната проява, посветена на паметта му, е само мъничко признание за един голям, много голям приятел на програмата. Приятел, когото няма да забравим никога.

*

https://bnr.bg/hristobotev/post

 

Автор:
Митко Новков
Публикация:
30.09.2021 г. 18:10
Етикети:
Посетено:
1313
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/33441-vecher-na-muzikata-i-poeziyata-v-programa-hristo-botev-na-bnr