Срещи

"Прозрачният преводач" - част от програмата на Есенното студио за литературен превод

29 септември 2021, 18:30 ч., Полски институт в София

"Прозрачният преводач" - част от програмата на Есенното студио за литературен превод

 

◊ ПОКАНА

Прозрачният преводач

Събитието е част от програмата на Есенното студио за литературен превод, което тази година е с фокус върху превода от полски език.

Кога: 29 септември 2021, сряда, 18:30 ч.

Къде: Полски институт в София, ул. „Веслец“ № 12, вход свободен;

Организатори: Фондация „Следваща страница“, Полски институт в София и Национален фонд „Култура“.

В навечерието на Международния ден на превода и по повод 100-годишнината от рождението на големия полски писател Станислав Лем (1921-2006) празнуваме изкуството на литературния превод с акцията „Прозрачният преводач“.

Тази година представяме преводачи от полски език, които ще ни демонстрират своите преводачески интерпретации на един и същ откъс от „Соларис“ на Лем и ще обсъдят своите преводачески решения.

Публиката е поканена да влезе в „кухнята“ на преводаческото изкуство и да участва в обсъждането на превода. Събитието е подходящо и за публика, която не владее полски език.

Модератори: Милена Милева и Диляна Денчева.

 „Прозрачният преводач“ е част от програмата на Есенното студио за литературен превод на Къща за литература и превод, което тази година е с фокус върху превода от полски език. Акцията се осъществява с подкрепата на Националния фонд „Култура” и Полския институт в София.

Заповядайте!

 

* Проявата ще се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки, препоръчани от Министерството на здравеопазването: заетост на местата до  50%, настаняване на зрителите през един стол, спазване на физическа дистанция от 1,5 м, задължително носене на маски и дезинфекция на ръцете при влизане в обекта.

 

Автор:
Полски институт в София
Публикация:
27.09.2021 г. 17:21
Етикети:
Посетено:
1642
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/33429-prozrachniyat-prevodach-chast-ot-programata-na-esennoto-studio-za-literaturen-prevod