Срещи

Десето издание на Симпозиум Изкуство-Природа Габровци

Свободен форум за изява на млади и утвърдени артисти от страната и чужбина

Десето издание на Симпозиум Изкуство-Природа Габровци

 

◊ ПОКАНА

Симпозиум ИЗКУСТВО-ПРИРОДА Габровци е единствен по рода си в България - свободен форум за изява на автори от цял свят, работещи в направленията nature art, land art и site-specific art.

Симпозиум ИЗКУСТВО-ПРИРОДА Габровци се провежда в село Габровци ежегодно от 2012 г. - всяко лято за две седмици и завършва с Ден на Отворени врати. Участници в симпозиума са млади и утвърдени артисти от страната и чужбина, и представители на артгрупа Дупини. Асистенти са студенти по изкуствата, участват още доброволци и съмишленици. 

Тази година Симпозиум ИЗКУСТВО-ПРИРОДА Габровци отбелязва първото си десетилетие! 

Заповядайте в Ден на Отворените врати на 17 юли 2021 в село Габровци, когато ще представим резултатите от изданието тази година, както и колекцията на Артцентър Дупини. 

Програмата в Ден на Отворените врати включва представяне на гостуващите артисти, детска работилница, турове в Артцентър Дупини и представяне на резултатите от симпозиума, концерт на Мирян Колев, посещение на ленд арт проект GEO-LINES на Дан Тенев в землището на село Ялово, дегустация с Винарна Ялово.

Програмата започва от 15:00 часа в двора на старото училище в с. Габровци - настоящия Артцентър Дупини и приключва с тур към с. Ялово от 19:30. 

• Повече информация за симпозиума и всички участващи артисти ще намерите във фейсбук събитието > https://fb.me/e/UJlQE7sH 
(https://www.facebook.com/events/ )

В Габровци ще можете да разгледате и обновената експозиция в "Галерия в автобусната спирка", инициирана от немската кураторка Анке Мелин по време на второто издание на симпозиума през 2013 г. Днес, в чест на десетото юбилейно издание на Симпозиум ИЗКУСТВО-ПРИРОДА Габровци, сме събрали специална селекция произведения на международните артисти, участвали в деветте издания на симпозиума в периода 2012-2020.

* * *

Десетото издание на Симпозиум ИЗКУСТВО-ПРИРОДА Габровци се осъществява с подкрепата на Кметство Габровци, Горско стопанство Болярка, Пивоварна Бритос и Винарна Ялово. 
С финансовата подкрепа на Община Велико Търново.

Събитието е част от Културния календар на Община Велико Търново.

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
17.07.2021 г. 10:21
Етикети:
срещиизложбаДен на Отворените врати
Симпозиум Изкуство-Природа Габровци
Посетено:
1063
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/33120-deseto-izdanie-na-simpozium-izkustvo-priroda-gabrovtsi