Срещи

Eunoia LitFest среща читателите със самоиздаващи се поети и писатели

Николай Милчев и Радослав Гизгинджиев са специални гости на събитието

Eunoia LitFest среща читателите със самоиздаващи се поети и писатели

 

◊ ПОКАНА

Литературен клуб „Отвъд кориците“, Литературен клуб към Столична библиотека, книжарница „Самоиздател“, Институт по Невропродажби и Слово 111 канят всички приятели на художественото слово на Eunoia LitFest – първият независим книжен фестивал, който ще се проведе на 28 и 29 юни. Eunoia LitFest обединява автори, които сами издават и разпространяват книгите си, за да покаже, че самиздат литературата може и е нужно да ражда качествени текстове, които да не са съобразени с комерсиалните стратегии.

След конкурс от над 100 текста за представяне бяха подбрани автори с издадени книги в най-различни жанрове – поезия, кратки разкази, фантастика и фентъзи, психологически трилър, драматургия и книги за деца. В рамките на два дни читателите ще могат да се срещнат с Рени Васева, Дилян Георгиев, Радосвета Гюлева, Мария де Брабандере, Марион Колева, Бела Бенова, Ясен Калайджиев, Татяна Йотова, Воден Чаиров, Светлана Тушева и Татяна Даскалова.

Във всеки от дните ще бъдат представени и специалните гости на фестивала. На 28 юни читателите ще се срещнат с Николай Милчев – поет и писател, носител на множество национални награди, който ще представи новия си сборник с разкази „Разтуряй, Злато моме, магиите“. На 29 юни специален гост е писателят Радослав Гизгинджиев, един от най-популярните самиздати в България, автор на книги като трилогията „Рай“ и „Лепири“.

Организаторите канят всички желаещи да подкрепят независимото слово на 28 и 29 юни от 18:00 ч. пред Столична библиотека.

Повече информация ще намерите в официалното събитие.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
14.06.2021 г. 12:32
Посетено:
808
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/32927-eunoia-litfest-sreshta-chitatelite-sas-samoizdavashti-se-poeti-i-pisateli