Срещи

Ученическо състезание за практическа наука "Асен Йорданов"

Заявки за участие се приемат до 10 май

Ученическо състезание за практическа наука "Асен Йорданов"

 

◊ ПОКАНА

Иновативно и забавно ученическо състезание за практическа наука ще се проведе в София. Наука и забавление в едно изречение? Да, възможно е!

Образователен комплекс "Цар Симеон Велики" организира първото издание на състезанието за практическа наука "Асен Йорданов". То ще се проведе на 15 май 2021 г. (събота), между 10-15 ч. на територията на TechnoMagicLand - бул. "Цариградско шосе" № 111 Б, при спазване на всички противоепидемични мерки. 

Целта на състезанието е да изведе децата от сивото ежедневие, използвайки забавен, различен, иновативен подход и задачи за развиване на критично и аналитично мислене, комуникационни умения, комбинативност и съобразителност. 

В състезанието могат да се включат ученици от V до X клас, които ще бъдат разделени на отбори и ще се състезават в 2 възрастови групи - прогимназия и гимназия. Участниците ще изпълняват различни мисии, свързани с решаване на въпроси, търсене на решения и сглобяване на предмети. Те ще бъдат съобразени с възрастта на участниците и ще предизвикат находчивостта и наблюдателността на отборите. На финала учениците ще трябва да отговорят на интересни въпроси, зададени от специално жури. 

Голямата награда за победителите ще бъде посещение в лабораторията за клинични изпитвания на най-голямата научноизследователска организация в Югоизточна Европа – Comac Medical, където учениците ще се потопят в иновативните процеси в сектора и ще получат помощ и съвети за кариерно ориентиране. Всички участници ще получат и сертификати за участие. 

Събитието се организира със съдействието на Химикотехнологичен и металургичен университет – София, на организации, сред които "Технократи", списание InGlobo, Фондация "Сай Хай". TechnoMagicLand, ARC Academy, Tinusaur, също ще се включат с мисии и задачи за участниците. InGlobo Speed Quiz, Escape ARC, Ханойски кули - това са част от предизвикателствата, с които организаторите ще провокират креативността на участниците.

Заявки за участие в състезанието учениците могат да направят самостоятелно или чрез училищното ръководство до 10 май 2021 г. като попълнят тази форма за участие или пишат на office@tzarsimeon.bg.

Таксата за участие в състезанието е 5 лв. на ученик.

 
Автор:
Организаторите
Публикация:
07.05.2021 г. 10:47
Етикети:
"Асен Йорданов"
практическа наука
ученическо състезание
Образователен комплекс "Цар Симеон Велики"
Посетено:
599
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/32683-uchenichesko-sastezanie-za-prakticheska-nauka-asen-yordanov