Срещи

Семинар „Библейски сказания: Целувката като оръжие“

23 март 2021 г., 16.00 ч., Нов български университет

Семинар „Библейски сказания: Целувката като оръжие“

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ на Нов български университет отправят покана за участие в семинар „Библейски сказания: Целувката като оръжие“ на 23 март 2021 г. от 16.00 ч. в Zoom и Facebook Live.

Лектор е проф. Мони Алмалех, д.н.

В процеса на обучение през последните години се забелязват осезаеми промени в посока на загуба на основни ценности. Едно важно основание е информирането на студентите за вечните ценности на закона и морала, които са налични в Библията, напр. заповеди като „Не лъжесвидетелствай“, „Обичай ближния както обичаш себе си“ и ред други. Друго основание е диалогът между преподавателите от департамент „Нова българистика“ на библейски теми, който може да бъде споделен с преподаватели и студенти от други департаменти, проявяващи интерес към тази огромна област.

Семинарът ще предложи интересни, академично издържани теми и обмяна на мнения, които биха наваксали липсата на обща и по-специализирана култура у студентите за влиянието на библейската култура върху цивилизацията и по отношение на съвременните актуалности. Всеки, който желае, може да вземе участие.

Мотото на семинара е „Нищо ново под слънцето“.

Връзка към събитието:
Zoom, Meeting ID: 880 2155 7657,  Passcode: 020841
Facebook Live;

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
12.03.2021 г. 09:18
Посетено:
685
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/32438-seminar-bibleyski-skazaniya-tseluvkata-kato-orazhie