Срещи

Разговор с екипа на Фестивала за българско кино в Париж за българската култура и живота в чужбина

Част от инициативата "ВРАТА Завръщане": 25 февруари, 18:30 ч., Инстаграм

Разговор с екипа на Фестивала за българско кино в Париж за българската култура и живота в чужбина

 

◊ ИНИЦИАТИВА "ВРАТА ЗАВРЪЩАНЕ"

Разговор с екипа на Фестивала за българско кино в Париж
за българската култура и живота в чужбина

Възможност за среща с включване на живо от Франция ще даде предстоящият разговор в интернет с част от екипа на Фестивала за българско кино в Париж.

Разговорът ще се състои на 25 февруари 2021 г. от 18:30 ч. с продължителност от един час и възможност за въпроси и коментар от публиката в интернет. Поканата към организаторите на фестивала е от водещия на поредицата любопитни разговори с млади българи в чужбина – Мария Баджакова. Срещите на живо в интернет са част от инициативата „ВРАТА Завръщане“, която търси различни отговори на въпроса в каква степен младите българи по света възприемат себе си като част от българската културна сфера.

Гости на предстоящия разговор са актрисата, режисьор и драматург Десислава Миланова – съосновател и артистичен директор на фестивала, която живее във Франция от 12 години, и Румена Иванова – дипломиран културен антрополог, автор на документално етнографско кино, която в продължение на години учи и работи в Берлин, Прага, Рига, Москва и Париж – едно от новите лица в екипа за предстоящото фестивално издание 2021.

Разговорът ще свърже участниците в социалната платформа „Инстаграм“ в профила на инициативата @vrata.space с възможност за въпроси и коментар в реално време. Приложението е избрано сред актуалните в момента интернет пространства, тъй като е активно използвано от много младите хора и творци в България, както и от най-големите и популярни културни центрове и организации по света. 

Разговорът с парижките гости ще представи още една гледна точка за избора пред младите българи по света между живот и кариера в България или развитието им като български професионалисти в чужбина, осигуряващо разгръщане на българската културна сфера и „завръщането“ им в нея.

Инициативата е на съоснователя на базираната във Варна Младежка фондация „Аморфа“ – Мария Баджакова, която вече тринадесет години организира многобройни събития, ангажиращи активно млади хора преди и след като напуснат страната. С подкрепата на Национален фонд „Култура“, платформата "ВРАТА Завръщане" вече срещна публиката с млади български творци в Южна Корея, Германия, Австрия и Китай. След парижката среща тази седмица, предстоят още разговори с гости от Колумбия-Аржентина, Виена и Лондон.

 

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/vrataspace

Инстаграм страница: https://www.instagram.com/vrata.space/

Страница на предстоящото събитие: https://www.facebook.com/events/2899317033632351

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
25.02.2021 г. 15:52
Етикети:
срещаонлайнразговорИнициатива "ВРАТА Завръщане"
Румена Иванова
Десислава Миланова
Фестивал за българско кино в Париж
Младежка фондация „Аморфа
Посетено:
1475
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/32375-razgovor-s-ekipa-na-festivala-za-balgarsko-kino-v-parizh-za-balgarskata-kultura-i-zhivota-v-chuzhbina