Срещи

GreenCat Gallery поднесе официален подарък на Белгийското Кралско семейство

GreenCat Gallery поднесе официален подарък на Белгийското Кралско семейство
Принцеса Матилде, Негово Кралско Превъзходителство Принц Филип на Белгия и Надя Манева, по време на връчването на подаръка 


◊ СЪБИТИЕТО

На частен банкет в Народния театър “Иван Вазов” на 12 декември, GreenCat Gallery, представена от своя управител г-жа Надя Манева, поднесе на Белгийското Кралско семейство – Негово Кралско Превъзходителство Принц Филип на Белгия и Принцеса Матилде великолепно произведение на българското изкуство.

Творбата е създадена от Ивайло Савов и бе придружена от книга за автора, която той поднесе със специално посвещение за Принц Филип. 

GreenCat Gallery с особена гордост представи българското изкуство, както с този подарък, така и с тридневна експозиция, която бе изнесена в хотел Кемпински специално за кралската визита.


◊ ЗА АВТОРА

Ивайло Савов е официален автор на галерията и работи ексклузивно с българо-белгийската GreenCat Gallery от началото на 2005 г.

Ивайло Савов е един от водещите творци на българското изкуство, насладил се на самостоятелни експозиции в Париж (Франция), Женева (Швейцария), Виена (Австрия), София (България) и много други.

Авторът участва в европейските салони на изкуството “EUROP”ART” – 1992, Женева. Представен е от галерия “Leal” в Париж, Франция, както и от “Merk’Art” – 2004, Лугано (Швейцария).

Савов е официален артист на швейцарската галерия “Zabbeni”, а в момента работи и с аукционната къща “Otel de Vent”, Женева, Швейцария.

Произведения на Ивайло Савов се намират в колекциите на Националната художествена галерия в София (България), а така също и в редица престижни колекции по цял свят, като тази на принцеса Ан Мари Савоа д’Естеa (Швейцария) или колекция Митал, Индия.

През 1998 г. Ивайло Савов излага свои скулптури в една от най-реномираните европейски галерии “Кампо & Кампо” в Антверпен, Белгия.

Ивайло Савов е автор и на годишната награда “Петле”, която Агенцията за чуждестранни инвестиции към Правителството на Република България връчва ежегодно за “Инвеститор на годината”.
Автор:
GreenCat Gallery
Публикация:
15.12.2006 г. 12:09
Посетено:
1288
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/3218-greencat-gallery-podnese-ofitsialen-podarak-na-belgiyskoto-kralsko-semeystvo