Срещи

Минерва: пътуващият онлайн университет

Среща със Станислав Чобанов. 16 декември 2020, 18:00 ч., Фейсбук

Минерва: пътуващият онлайн университет

 

◊ ПОКАНА

Заповядайте на онлайн презентацията на 16 декември от 18 до 19 часа, за да научите повече за иновативното образование от дистанция, което осигурява университета MINERVA. Или как да опознаете 4 континента, докато учите!

Минерва: пътуващият онлайн университет


Станислав Чобанов е бил на математическия връх Олимп. Два пъти на Балканиада и веднъж на Международната олимпиада по математика. Още едно божествено качество, присъщо на Стан, е, че докато учи Приложна математика във ФМИ (СУ), издава сборник по олимпийска геометрия. И не само българи се потят и мръщят над сборника - превеждан е и на английски и испански. След дълги преговори, Стан обеща да не дава задачи като изискване за записване на неговата презентация. :)
 
Стан се озовава в Сан Франциско, Калифорния, където получава бакалавърска степен по Изчислителни науки в университета Minerva. От 2016 до 2019 той прекарва време като студент в САЩ, Германия, Аржентина, Южна Корея, Индия и Англия. След обучението си започва работа в стартъп, свързан с изкуствен интелект - Telepathy - и то в меката на технологията - Пало Алто.
 
Стан е от първия випуск на Minerva и ще ни разкаже повече за университета и начина на обучение там. През 2012, вдъхновен от научно доказаните ползи на т.нар. "активно учене" и разочарован, че тези практики не се прилагат в университетите, основателят на Minerva, Бен Нелсън, решава да си направи собствен университет и разработва дигитална образователна платформа, според нуждите си. Какво още - ще разберете от Стан.

Вижте представянето тук:

Още презентации на бивши ученици на МГ - Варна може да откриете във ФБ група MGTalks:
 
Автор:
Организаторите
Публикация:
16.12.2020 г. 17:19
Етикети:
образованиесрещи
активно учене
Станислав Чобанов
Минерва: пътуващият онлайн университет
Minerva
Посетено:
1112
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/32114-minerva-patuvashtiyat-onlayn-universitet