Срещи

Крис Клийв представя романа си "На смелите се прощава"

12 декември 2020, 20:00 ч., на живо във Фейсбук страницата на СМЛФ

Крис Клийв представя романа си "На смелите се прощава"

 

◊ ПОКАНА

Заповядайте на представянето на романа "На смелите се прощава" от Крис Клийв на 12 декември от 20:00 ч. в рамките на Софийския международен литературен фестивал, чието издание тази година се провежда изцяло онлайн.
 
Срещата ще бъде излъчена на живо на страницата на фестивала https://bit.ly/3mpHu3g и на Facebook страницата на ICU Publishing www.facebook.com/icupublishing.
 
С участието на Крис Клийв пряко от Лондон и преводачката Невена Дишлиева (София).
 
Модератор: Яна Генова
 
"На смелите се прощава" - епичен роман за светлината отвътре, когато животът е в затъмнение. За белезите, които войната оставя върху бойците на фронта и тези у дома. За загубата, прошката и крилете на смелостта.
 
„В тази книга има изречения, които се врязват толкова надълбоко в душата, че ти идва да виеш от болка.“ (The Times)
 
"На смелите се прощава" е четвъртият роман на британския писател Крис Клийв и третият преведен на български. След "Възпламеняване" и феноменално успешния "Другата ръка", "На смелите се прощава" ще ви потопи в един свят на несигурност, трудни решения и крехки приятелства. Роман, достоен да бъде забелязан.
 
За автора:
 
Романите на Крис Клийв са преведени на трийсет езика и са адаптирани за кино и театър по цял свят. Авторът е редовен медиен участник в културния дебат, свързан с родителство, литература и човешки права.
 
Извън писането интересите на Клийв са свързани с бежанци, образование и психология. Има собствена терапевтична практика и пише докторска дисертация. Роден е през 1973 г. и живее в Лондон със съпругата си и трите им деца. Завършил е психология в оксфордския "Бейлиол Колидж".
 
За преводачката:
 
Невена Дишлиева-Кръстева е превеждала Капка Касабова, Крис Клийв, Пиер Мейлак, Роуз Тримейн, Джефри Мур, Джефри Юдженидис, Мохсин Хамид, Зейди Смит, Джон Ъпдайк, Филип Рот, Рана Дасгупта и още над 40 автори от САЩ, Великобритания и Канада. Живее в София, вълнува я Пътят.
 
Автор:
ICU Publishing
Публикация:
12.12.2020 г. 16:04
Посетено:
846
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/32099-kris-kliyv-predstavya-romana-si-na-smelite-se-proshtava