Срещи

Самонаказващата се Русия

15 декември 2020 г., 17.00 ч., Нов български университет

Самонаказващата се Русия

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата отправя покана за участие в подиумна дискусия върху „Русия. Една история на страна без история“ на Евгений Дайнов на 15 декември 2020 г. (вторник) от 17.00 ч.

Участници: проф. д-р Евгений Дайнов, д-р Методи Методиев, доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д-р Борис Наймушин.

Проф. д-р Евгени Дайнов: Накратко, посланието е следното: докато Западът загнива, защото е основал всичките си институции и практики върху дефектния индивид, на Русия предстои да завладее света, тъй като тя гради себе си не върху някакви си индивиди, а върху абсолютни ценности, стоящи далеч над отделното човешко същество. Затова – следва да се отбележи – Русия не се развива. Тя няма нуждата да се развива, тъй като е изначално перфектна. А след като не се развива, тя няма как да има история. Постоянното усилие да не се допусне формирането на индивиди е причината в Русия да няма нито история, нито закон, нито – елементарните житейски удобства, характерни за Запада.

***

Ще откриете книгата в Електронния каталог на изданията на НБУ.

Събитието ще се проведе в Zoom, Meeting ID: 899 6971 5158, Passcode: 877342

 

Автор: Център за книгата
04.12.2020 г. 12:53
Посетено: 700
Етикети: доц. д-р Йордан Ефтимов, д-р Методи Методиев, проф. д-р Евгений Дайнов, дискусия, Център за книгата, НБУ, доц. д-р Борис Наймушин, „Русия. Една история на страна без история“
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/32065-samonakazvashtata-se-rusiya