Срещи

Представителят на УНИЦЕФ в България д-р Джейн Муита с публична лекция в НБУ

30 ноември, 17 ч., галерия УниАрт и LIVE streaming в Youtube канала на НБУ

Представителят на УНИЦЕФ в България д-р Джейн Муита с публична лекция в НБУ

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 30 ноември 2020 г. (понеделник), НБУ ще бъде домакин на публична лекция на д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ в България, на тема „Университети, бизнес и общество за по-добро бъдеще“.

Фокусът в лекцията на д-р Муита в НБУ ще бъдат Глобалните цели на ООН за устойчиво развитие, по-специално свързаните с изкореняване на бедността, качествено образование, добро здраве, равенство между половете, борба с климатичните промени и намаляване на неравенствата. Д-р Муита ще акцентира върху това как изглежда устойчивото бъдеще от гледна точка на децата и младежите.

Специално внимание ще бъде отделено на ролята на отговорните университети като партньор за постигането на целите и възможностите за взаимодействие.

Лекцията ще се проведе на 30 ноември в университетската галерия УниАрт, в 17 ч., и ще бъде предавана на живо в Youtube канала на Университета.

Всеки желаещ ще има възможност да задава въпроси на д-р Муита онлайн и да получава отговори от нея в реално време.

Модератор на събитието ще бъде Жюстин Томс, преподавател в НБУ.

Линк към събитието: https://www.facebook.com/

Събитието е организирано от Училището за професионално и продължаващо обучение (УППО) в НБУ.

Верен на девиза си "Не се боим от разнообразието", НБУ целогодишно предлага и организира разнообразни събития и публични лекции с водещи авторитети от различни сфери на обществено-икономическия и научен живот по актуални теми, с възможност за дискусии с широк кръг аудитория.

 

Автор:
НБУ
Публикация:
26.11.2020 г. 12:16
Етикети:
Посетено:
775
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/32031-predstavitelyat-na-unitsef-v-balgariya-d-r-dzheyn-muita-s-publichna-lektsiya-v-nbu