Срещи

Още срещи с любими актьори на открито в Народния театър

Сцена „Зад театъра“ очаква зрителите всяка вечер в 21:30 ч.

Още срещи с любими актьори на открито в Народния театър

Мария Стефанова

 

◊ СРЕЩИ НА ОТКРИТА СЦЕНА "ЗАД ТЕАТЪРА"

И тази седмица, освен представления на Голяма сцена, Народният театър е подготвил серия от вълнуващи срещи на откритата Сцена „Зад театъра“.

Началният час на всички срещи е 21:30 ч., а при неблагоприятни метеорологични условия, те ще се провеждат на закрито на Сцена „Апостол Карамитев“.

Във вторник, 23 юни, срещата отблизо ще е с Ева Тепавичарова и Ненчо Костов, които канят зрителите на „Генерална репетиция“. Двамата си партнират заедно с още няколко актьори от трупата на театъра в премиерния спектакъл „О, ти, която и да си“ и ще разкрият любопитни неща от „кухнята“ на подготовката на представлението.

Вечерта на открито на 24 юни ще срещне зрителите с едни от най-талантливите млади актьори на театъра – Радина Боршош и Дарин Ангелов. Двамата играят заедно в две от най-хитовите заглавия от репертоара на театъра – „Лисичета“ и „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“.

На 25 юни вечерта е посветена на една от най-харизматичните актриси в театъра – Мария Стефанова. Тя се завърна на сцената след 25 години отсъствие с „Три високи жени“, „Моята скъпа лейди“ и „Облог“. Водещ на срещата е драматургът Юрий Дачев.

26 юни е вечерта, която Антон Радичев и Георги Мамалев ще посветят на незабравимия Велко Кънев, а на 27 юни срещата е с актрисата от трупата на театъра Емануела Шкодрева, изиграла десетки роли на нашите сцени. Модератор на срещата с нея е Юрий Дачев.

Седмицата ще завърши със среща с артистичното семейство Гергана Змийчарова – актриса от трупата на театъра, и Петринел Гочев – режисьор на спектакъла „Майстори“.

Във всяка от вечерите до неделя освен срещите на открито, на Голяма сцена ще се играят и спектакли от репертоара на театъра – на 23 юни – „Разбираш ли ме правилно“ на Георги Мамалев, на 24 и 25 юни – „Любовникът“ с Радина Кърджилова и Деян Донков, на 26 и 27 юни – „Две“ с Мария Каварджикова, Бойка Велкова и Ева Тепавичарова, и на 28 юни – „Три високи жени“ с Мария Стефанова, Виктория Колева и Радина Боршош.

* * *

Пълната програма на събитията от лятната програма на Народен театър „Иван Вазов“ може да видите на официалния сайт на адрес https://nationaltheatre.bg/bg , както и в страницата във Фейсбук.

Билети могат да се закупят на двете каси, които са с работно време от 11:30 до 21:30 часа. Билетите за спектаклите на Голяма сцена са на цени от 20 лв., а за срещите в двора – от 10, 15 и 20 лв.

На сайта и на видно място в театъра може да се запознаете и с противоепидемичните мерки и реда за достъп до сградата и сцената на открито по време на събитията.

 

 

Автор:
НТ "Иван Вазов"
Публикация:
22.06.2020 г. 18:16