Срещи

Срещи с Михаил Петров, Валери Йорданов, Мариус Донкин, Антон Радичев, Васил Драганов и Биляна Петринска под звездите в Народния театър

Сцена „Зад театъра“ очаква зрителите всяка вечер в 21:30 ч.

Срещи с Михаил Петров, Валери Йорданов, Мариус Донкин, Антон Радичев, Васил Драганов и Биляна Петринска под звездите в Народния театър

Михаил Петров

 

◊ СРЕЩИ НА ОТКРИТА СЦЕНА "ЗАД ТЕАТЪРА"

И тази седмица, освен представления на Голяма сцена, Народният театър е подготвил серия от вълнуващи срещи на откритата Сцена „Зад театъра“. След като в предишните дни със зрителите се срещнаха Дарин и Деян Ангелови, Мирела Иванова и Владимир Зарев, Диана Добрева, Марин Янев и студентите на Стефан Данаилов, сега е ред на още от именитите актьори от трупата на театъра.

Началният час на всички срещи е 21:30 ч., а при неблагоприятни метеорологични условия, те ще се провеждат на закрито на Сцена „Апостол Карамитев“.

В сряда, 17 юни, срещата отблизо ще е с Михаил Петров – актьорът и режисьор, който стои зад хитовия спектакъл „Един безумен ден“. „Каня Ви на моя спектакъл на открито „Истории от гримьорната. Вечер на Михаил Петров“, „Другият ми талант“ или просто „Както ви харесва“. Ще бъде вълнуващо преживяване, което бихме могли да изпитаме заедно. Вие, аз и моята талантлива младежка компания. Не се страхувайте! Заедно ще лекуваме душите си!“, кани публиката Михаил Петров.

Вечерта на открито на 18 юни ще срещне зрителите с един от най-талантливите млади актьори на театъра – Валери Йорданов. Броени дни преди началото на извънредното положение бе премиерата на най-новия му моноспектакъл – „Караконджул“ с режисьор Стоян Радев. Малцина обаче знаят, че част от текстовете в представлението са дело на самия Валери, който освен актьорски, притежава и завиден писателски талант. Именно тази непозната част от себе си ще разкрие актьорът в своята вечер.

В петък, 19 юни, на Сцена „Театър зад театъра“ ще се качи Мариус Донкин, който вече четвърта година е начело на трупата като директор. И продължава да пълни залата с моноспектакъла си „Г-н Ибрахим и цветята на Корана“. Как се съчетават актьорството и мениджмънта и какво още не знаете за него – може да научите на срещата с начален час 21:30 ч.

Съботата на 20 юни ще събере на откритата сцена двама любими актьори от различни поколения – Антон Радичев и Васил Драганов. Събира ги споменът за Велко Кънев - един от най-великите им, вече напуснали ни колеги.

А на 21 юни, неделя, Биляна Петринска ще разкаже за другия си голям талант – като певица, с който също се изявява, при това – брилянтно.

 

Във всяка от вечерите до неделя освен срещите на открито, на Голяма сцена ще се играят и спектакли от репертоара на театъра – на 16 юни е „Даскал“ – моноспектакъл на Стоян Пепеланов, на 17 и 18 юни – премиерният „Бонбон“ на София Бобчева, на 19 и 20 юни – „Караконджул“ на Валери Йорданов, а на 21 юни – „Разбираш ли ме правилно“ на Георги Мамалев.

* * *

Пълната програма на събитията от лятната програма на Народен театър „Иван Вазов“ може да видите на официалния сайт на адрес https://nationaltheatre.bg/bg , както и в страницата във Фейсбук.

Билети могат да се закупят на двете каси, които са с работно време от 11:30 до 21:30 часа. Билетите за спектаклите на Голяма сцена са на цени от 20 лв., а за срещите в двора – от 10, 15 и 20 лв.

На сайта и на видно място в театъра може да се запознаете и с противоепидемичните мерки и реда за достъп до сградата и сцената на открито по време на събитията.

 

Автор:
НТ "Иван Вазов"
Публикация:
16.06.2020 г. 12:26
Посетено:
1342
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/31331-sreshti-s-mihail-petrov-valeri-yordanov-marius-donkin-anton-radichev-vasil-draganov-i-bilyana-petrinska-pod-zvezdite-v-narodniya-teatar