Срещи

Поетът Манол Глишев чете "Зибелингски хроники"

Поетично четене в столичния Dada Bar на 20 юни от 19.00 часа

Поетът Манол Глишев чете "Зибелингски хроники"

 

◊ ПОКАНА

Поетът Манол Глишев и столичният Dada Bar ви канят на поетично четене. Манол ще чете стихотворения от последната си стихосбирка  „Зибелингски хроники”, изд. „Ерго”.

Събитието ще се състои на 20 юни от 19.00 часа, адресът на Dada Bar e ул. “Георги Бенковски” 10. Заповядайте!

Книгата „Зибелингски хроники” проследява малка част от чудните пътешествия по суша и море, авантюрите, срещите, разговорите и картините на забележителния холандски художник и мореплавател Зибо ван Силвенс (чиито дати на раждане и евентуална смърт остават неизвестни). От нейните страници може да се добие представа за историята и обичаите на Зибовия народ – холандското или по-точно фризийското племе на зибелингите. Съставителят се надява, че въпреки хаоса от верни и неверни твърдения читателят ще изпита удоволствие в минутите, прекарани над зибелингските стихове и зибологическите коментари.

Приключенията на Зибо ван Силвенс достигат до благородния читател или прелестната читателка благодарение на безкористната помощ на над сто души, които дариха доверието и средствата си на съставителя. Това означава много. Имената им не са изредени тук, защото някои от тях пожелаха да запазят добрите си дела далеч от суетната слава, а не би било справедливо списъкът да е непълен. Съставителят обаче остава дълбоко задължен на всички приятели, доброжелатели, стари съученици и просто любопитни, които подкрепиха излизането на книгата.

Манол Глишев е софиянец, роден през 1983 г. Автор е на стихосбирките „Машина от думи“ (2014), „Проект за прекрасен живот“ (2016) и „Извънсезонни наблюдения“ (2018).

 

Автор: Владислав Христов
11.06.2020 г. 15:11
Посетено: 752
Етикети: поетично четене, стихосбирка, поезия, Манол Глишев, изд. „Ерго”, „Зибелингски хроники”
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/31307-poetat-manol-glishev-chete-zibelingski-hroniki