Срещи

Вечер на Стефан Данаилов събира студенти на Мастера и автора на „Романът на моя живот“ в Народния театър

Събитието е на 14 юни от 21:30 часа на откритата сцена зад Театъра

Вечер на Стефан Данаилов събира студенти на Мастера и автора на „Романът на моя живот“ в Народния театър

 

◊ ВЕЧЕР НА СТЕФАН ДАНАИЛОВ

Да си спомним за Стефан Данаилов. Със специално събитие на 14 юни Народният театър „Иван Вазов“ и едни от най-именитите актьори от трупата на театъра – студенти на Мастера, ще почетат великия актьор, който остави незаличима следа в историята на българската култура.

Сред участниците е и журналистът и продуцент Георги Тошев, който е автор на изключителната биография на големия актьор „Романът на моя живот“, издадена преди две години и половина.

Ана Пападопулу, Зафир Раджаб, Павел Иванов, Христо Терзиев, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Радина Боршош, Иван Юруков, Валери Йорданов, Христо Чешмеджиев и Илиана Коджабашева ще се включат в паметната вечер, която ще се състои на 14 юни от 21:30 ч. на сцената зад Театъра.

Под режисурата на племенницата на Мастера Росица Обрешкова, те ще представят избрани откъси от биографичната книга на Стефан Данаилов, както и любими негови песни. Зрителите ще видят и части от филми за актьора, заснети от Георги Тошев и ще чуят непознати и несподеляни истории, свързани с общи техни преживявания с великия кино и театрален актьор.

Книгата „Романът на моя живот“ имаше грандиозна премиера в Народния театър в края на 2017 г. на 9 декември – рождения ден на Мастера, а след това и в цялата страна и дори чужбина, и се превърна в един от най-търсените бестселъри на книжния пазар. Сега гостите на събитието ще могат да си купят екземпляри от нея, любезно предоставени от издателите от „Книгомания“.

* * *

Пълната програма на събитията от лятната програма на Народен театър „Иван Вазов“ може да видите на официалния сайт на адрес https://nationaltheatre.bg/bg , както и в страницата във Фейсбук.

Билети могат да се закупят на двете каси, които са с работно време от 11:30 до 21:30 часа. Билетите за спектаклите на Голяма сцена са на цени от 20 лв., а за срещите в двора – от 10, 15 и 20 лв.

На сайта и на видно място в театъра може да се запознаете и с противоепидемичните мерки и реда за достъп до сградата по време на събитията.

В случай на неблагоприятни метеорологични условия за провеждане на събитията на открито, те ще бъдат преместени на Сцена „Апостол Карамитев“ в театъра при спазване на ограниченията за капацитета на зрители.

 

Автор:
НТ "Иван Вазов"
Публикация:
14.06.2020 г. 16:48
Етикети:
актьоркнигаСтефан ДанаиловГеорги ТошевпаметНТ "Иван Вазов"
Мастера
„Книгомания“
„Романът на моя живот“
Вечер на Стефан Данаилов
Посетено:
1847
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/31302-vecher-na-stefan-danailov-sabira-studenti-na-mastera-i-avtora-na-romanat-na-moya-zhivot-v-narodniya-teatar