Срещи

Дарин и Деян Ангелови откриват летните срещи под звездите в Народния театър

Програмата на Сцена "Зад театъра" е всяка вечер от 21:30 ч.

Дарин и Деян Ангелови откриват летните срещи под звездите в Народния театър

 

◊ ЛЕТНИ СРЕЩИ ПОД ЗВЕЗДИТЕ В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

Актьорите-близнаци от трупата на Народния театър Дарин и Деян Ангелови ще дадат начало на срещите под звездите на открито на 10 юни. Вечерите, в които артисти, режисьори, драматурзи и приятели на театъра ще споделят отблизо познати и непознати факти за себе си, ще се провеждат на откритата Сцена „Зад театъра“ с начален час 21:30 ч. Билети могат да се закупят на касите и онлайн на сайта на адрес https://nationaltheatre.bg/bg/programa , където е качена и пълната лятна програма за м. юни.

Дарин и Деян Ангелови са едни от най-разпознаваемите лица на Народния театър, и освен че са част от трупата от дълги години, играят и заедно в няколко представления. Последното от тях – „Вуйчо Ваньо“, имаше премиери броени дни преди началото на извънредното положение.

Сега Дарин и Деян се завръщат с нови сили и нетърпение да се срещнат със зрителите и да разкажат любопитни истории и спомени от годините, прекарани в театъра и следването в НАТФИЗ в класа на незабравимия Стефан Данаилов.

Същата вечер, но от 19:00 часа на Голяма сцена сезонът ще бъде открит и вътре, където ще се играе моноспектакълът „Пътят към Афродита“ на Бойка Велкова. Специален гост е виртуозният музикант Теодосий Спасов. Отново Бойка Велкова, но този път в компанията на актрисите Параскева Джукелова и Радина Боршош очаква зрителите и на 11 юни от 19:00 часа.

Същата вечер, 11 юни, срещата на открито от 21:30 ще бъде с една от най-четените и обичани съвременни поетеси и драматург в Народния театър – Мирела Иванова и един от най-харесваните и цитирани български писатели, „живият класик сред нас“ – Владимир Зарев, автор на прочутия и преведен на много езици роман на прехода „Разруха“, на трилогията „Битието“, „Изходът“, „Законът“ и още дузина книги.

Те ще разкажат как обитават необятния свят на думите заедно двама души, единият от които обожава котки, а другият кучета, единият от които обича шеметната трескавост на големите градове, а другият – стихията на морето. Ще има и специална изненада за гостите на вечерта.

На 12 и 13 юни Голяма сцена ще отвори врати за зрителите си с един от най-дългогодишните спектакли на театъра – „Контрабасът“ на Валентин Ганев, който миналата година отбеляза тристотното представление.

Два часа и половина по-късно на откритата сцена специални гости ще бъдат режисьорът Диана Добрева, създала хитовите спектакли „Бащата“, „Синът“ и „Калигула“ в Народния театър, композиторът Петя Диманова, чиято магнетична музика звучи в представленията, и актьорът Константин Еленков, когото зрителите познават от „Бащата“ и изключителната роля на Одисей в едноименния спектакъл.

14 юни е денят, в който може да гледате спектакъла „Даскал“ на Голяма сцена – представление, в което актьорът Стоян Пепеланов и режисьорът Юрий Дачев отдават почит на големия Велко Кънев.

Вечерната среща под звездите в този ден е с един от най-дългогодишните актьори в трупата на театъра – Марин Янев, който е обещал до броени дни да разкрие и каква изненада е подготвил за гостите си.

Зрителите могат да задават и предварително въпроси към гостите на срещите на e-mail pr.nationaltheatre@gmail.com , както и във Фейсбук страницата на театъра.

Пълната програма на събитията от лятната програма на Народен театър „Иван Вазов“ може да видите на официалния сайт на адрес https://nationaltheatre.bg/bg , както и в страницата във Фейсбук.

Билети могат да се закупят на двете каси, които са с работно време от 11:30 до 21:30 часа. Билетите за спектаклите на Голяма сцена са на цени от 20 лв., а за срещите в двора – от 10, 15 и 20 лв.

На сайта и на видно място в театъра може да се запознаете и с противоепидемичните мерки и реда за достъп до сградата и сцената на открито по време на събитията.

 

Автор:
НТ "Иван Вазов"
Публикация:
08.06.2020 г. 12:06
Посетено:
1284
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/31289-darin-i-deyan-angelovi-otkrivat-letnite-sreshti-pod-zvezdite-v-narodniya-teatar