Срещи

Радостина Николова гостува във Враца в онлайн разговор на Международния ден на детската книга

.

Радостина Николова гостува във Враца в онлайн разговор на Международния ден на детската книга

 

◊ СЪБИТИЕТО

Детската писателка и съосновател на издателство “Мармот” Радостина Николова ще бъде специалният гост, с който Регионална библиотека „Христо Ботев” - Враца и сайтът “Аз чета” ще отбележат Международния ден на детската книга. Тя ще участва в онлайн разговор, част от кампанията на най-големия сайт за четене и книги в България - #ВкъщиСъмИЧета, на 2 април от 15 часа.

Срещата ще се излъчва на живо на Facebook страницата на врачанската библиотека, а за стрийминга ще се погрижи екипът на „Аз чета”.

Кампанията #ВкъщиСъмИЧета цели да направи стоенето вкъщи много по-леко и приятно, като осигури платформа за авторите, които искат да представят своите книги в онлайн разговор.

Радостина Николова бе обявена за “Писател на годината” на Столична библиотека за детска литература за  2019 г. Тя е и трикратен носител на националната награда “Бисерче вълшебно”, в която гласуват само деца. Автор е на поредицата “Приключенията на мотовете”, заедно със своя съпруг Андрей Михов. Създава още картинните книги “Моите красиви рога” (с илюстрации на Мелина-Елина Бондокова) и “Кико без крила” (илюстрации - Матея Аркова) и детския роман “Шантавѝя до шия”. Заедно с актрисата Йоанна Темелкова и Мирена Керезова, създател и главен редактор на първия в България информационен сайт за театър – LoveTheater.bg, подготвя и детска театрална постановка, вдъхновена от поредицата за мотовете. Очаква се да бъде на театралната сцена до края на 2020 година. Радостина Николова провежда различни инициативи в периода на извънредното положение, включително безплатно електронно съдържание на сайта на издателство “Мармот”, онлайн четения на живо и други.

Автор:
Организаторите
Публикация:
31.03.2020 г. 13:02
Етикети:
Международен ден на детската книгаонлайн разговорРадостина НиколоваВраца
кампания #ВкъщиСъмИЧета
издателство “Мармот”
Регионална библиотека „Христо Ботев”
Посетено:
680
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/31072-radostina-nikolova-gostuva-vav-vratsa-v-onlayn-razgovor-na-mezhdunarodniya-den-na-detskata-kniga