Срещи

Награждаване на победителите в конкурса „Изгревът на следващото“ и дискусия за емпатията и бъдещето

21 февруари, 19 часа, Нова конферентна зала, СУ „Св. Климент Охридски"

Награждаване на победителите в конкурса „Изгревът на следващото“ и дискусия за емпатията и бъдещето

 

◊ ПОКАНА

Награждаване на победителите в конкурса „Изгревът на следващото“ и дискусия за емпатията и бъдещето

През пролетта на 2019 г. Дружество на българските фантасти „Тера Фантазия" и Фондация „Човешката библиотека" за втори път организираха конкурс за разкази „Изгревът на следващото". Той е единственият досега, който има за тема възможното движение към позитивно бъдеще. Днес, в епохата на ширещи се антиутопии и безкритично катастрофично мислене, се изисква истинска интелектуална смелост, за да потърсим формите за Изхода. Смелост да допуснем, че Човешкият дух е в състояние да намери пътя си към по-високото ниво, интелект да си го представим и талант да го защитим художествено.

С подкрепата на Културен център на СУ „Св. Климент Охридски", на 21 февруари, петък, от 19 часа в Нова конферентна зала в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски" ще представим резултатите от конкурса и ще обсъдим темата „Емпатията - условие за оцеляване на човечеството". Заповядайте!

Програма:

19:00-19:20: Впечатления на участници в журито (Атанас П. Славов, Десислава Сивилова и КрисТиана Петрова): забелязани тенденции и препоръки.

19:20-9:30: Награждаване на победителите.

19:30-19:50: Литературно четене на избрани сцени от наградените разкази с отношение към темата на дискусията.

19:50-21:00: Панел с участието на Атанас П. Славов, КрисТиана Петрова, Георги Атанасов, Радина Ангелова и Димитър Желев на тема: "Емпатията – условие за оцеляване на човечеството". Ще разгледаме емпатията като път към бъдеще, в което искаме да живеем, и ще потърсим инструменти за (до)развиването ѝ в обществото. Дискусия с публиката.

*

Участниците в панела са представени в сайта на Човешката библиотека: https://choveshkata.net/blog/?p=7566
Там ще откриете и актуална информация в случай на промени.

Автор:
Организаторите
Публикация:
20.02.2020 г. 12:28
Посетено:
893
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/30943-nagrazhdavane-na-pobeditelite-v-konkursa-izgrevat-na-sledvashtoto-i-diskusiya-za-empatiyata-i-badeshteto