Срещи

Читателски клуб на НБУ: Разговор за сборника с разкази „Кръв от къртица“ от Здравка Евтимова

26 февруари 2020 г., Нов български университет

Читателски клуб на НБУ: Разговор за сборника с разкази „Кръв от къртица“ от Здравка Евтимова

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за среща на Читателския клуб на тема „Разговор за сборника с разкази „Кръв от къртица“ от Здравка Евтимова“ на 26 февруари 2020 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Модератори са проф. дн Пламен Дойнов, доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д-р Морис Фадел.

Със сборника си разкази „Кръв от къртица“ Здравка Евтимова доказва, че е в състояние да прави панорамни художествени изображения на действителността, но заедно с това и лаконични и точни анализи. Тя ни поднася творби, които внушават усещане за цялостност на човешкия характер или за същността на дадено обществено явление. Тя умее да заинтригува не само българските читатели, тъй като темите, които разработва в творчеството си, нямат тясно регионален характер, а поставят на дневен ред сложни общочовешки проблеми. В същото време „вечните теми“ в литературата са обгърнати с българска атмосфера и колорит.

***
Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

 

Автор: Център за книгата
18.02.2020 г. 11:09
Посетено: 5468
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/30931-chitatelski-klub-na-nbu-razgovor-za-sbornika-s-razkazi-krav-ot-kartitsa-ot-zdravka-evtimova