Срещи

Второ четене на непрочетените книги на Издателство за поезия "Да"

18 февруари, 18:30 ч., Младежки театър „Николай Бинев“ - Камерна зала

Второ четене на непрочетените книги на Издателство за поезия "Да"

 

◊ ПОКАНА

Акцията „Непрочетените книги на ДА“ е възможност да се навакса пропуснатото от списъка със заглавия на издателството, който надвишава вече 50!

В обявата на първото събитие през януари бях цитирала Джордж Стайнър, който казва: „Една ненаписана книга е повече от празнина“. Добавих и непрочетените книги към празнината – исках да предизвикам интереса на  повече читатели на поезия. Макар Стайнър да напусна този свят съвсем скоро след това, казаното продължава да важи и за втората ни акция. Тя е част от поредица четения на на български и преводни стихосбирки в Камерна зала на Младежкия театър „Николай Бинев“, включени в постоянната им кампания „Домът на думите“, която среща книгите и хората на сцената на театъра.

Този път българските автори са: Илко Димитров, Пейчо Кънев и Богдан Тетовски, а преводачите Надежда Радулова и Лора Ненковска ще представят Линда Франс, Линда Грегърсън, Йоан Ес Поп и Клаудиу Комартин.

Каним ви да чуете стихотворения от "непрочетените" книги на живо на 18 февруари 2020 от 18.30 часа на сцената на Камерна зала на Младежкия театър.

Книги на префенциални цени!

Вход свободен!

 

Автор:
Силвия Чолева, Издателство за поезия "Да"
Публикация:
15.02.2020 г. 12:35