Срещи

Надежда Радулова – поет на януари в Столична библиотека

Надежда Радулова гостува на 29 януари от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката

Надежда Радулова – поет на януари в Столична библиотека

Снимка: Свобода Цекова

 

◊ СЪБИТИЕТО

Надежда Радулова – поет на януари в Столична библиотека

На 29 януари 2020 г. (сряда) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката (пл. „Славейков” № 4) ще чуем един от знаковите гласове на българската поезия от началото на новото хилядолетие.

В представянето на Надежда Радулова ще се включат Яна Генова, директор на Фондация „Следваща страница“ и на „Софийска къща за литература и превод“, както и Лора Ненковска, преподавател в СУ и преводач от и на румънски език.

Надежда Радулова е доктор по сравнително литературознание. Пише, превежда поезия и проза от английски, редактира. Понякога преподава. Но най-много обича да чете. Вярва, че без последното всичко друго би изгубило смисъл и страст.

Авторка е на пет поетически книги („Онемяло име”, „Алби”, „Памук, стъкло и електричество”, „Бандонеон”, „Когато заспят”), на книгата за деца „Чудна азбука” и на непубликуваното изследване „Литературни палимпсести: Хилда Дулитъл, Джийн Рис, Марина Цветаева”. Носителка е на наградите за поезия „Иван Николов” и „Николай Кънчев”, както и на наградата за литературен превод от английски език.

 

Автор: Столична библиотека
29.01.2020 г. 12:17
Посетено: 710
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/30826-nadezhda-radulova-poet-na-yanuari-v-stolichna-biblioteka