Срещи

Непрочетените книги на Издателство за поезия ДА

Поредица четения на български и преводни стихосбирки в Младежки театър „Николай Бинев“

Непрочетените книги на Издателство за поезия ДА

 

◊ ПОКАНА

„Една ненаписана книга е повече от празнина“, казва Джордж Стайнър.

А непрочетената? 

От 2012 година Издателство за поезия ДА е отпечатало над 50 заглавия с българска и преводна поезия. Част от тях, особено излезлите в началото, не стигнаха до повече читатели. Това бяха не по-слаби книги от най-четените ни издания, но просто се появиха, когато още издателството беше неизвестно.

Благодарни сме на нашите първи автори и първи преводачи, които повярваха в нас, гласуваха ни доверие да поверят своя труд именно на Издателство за поезия ДА!

Сега решихме да направим достъпа до тези книги по-пряк, като ви поканим да чуете стихотворения от "непрочетените" книги на живо в изпълнение на актьора Станислав Кертиков, от авторите, преводачите, редакторите и публиката по желание. 

Тази поредица четения на български и преводни стихосбирки ще се състои в Камерна зала на Младежки театър „Николай Бинев“ като част от постоянната им кампания „Домът на думите“, която среща книгите и хората на сцената на театъра.

Заповядайте на първата среща - на 14 януари от 18.30 часа. Ще чуете творби от Алеш Дебеляк, Стефан Иванов, Херман де Конинк, Мария П. Василева, Теодора Куцарова, Енис Батур, Гойко Божович.

Втората среща ще бъде на 18 февруари от 18.30 ч., а следващата е на 6 март!

Очакваме ви!

 

Автор:
Издателство за поезия ДА
Публикация:
13.01.2020 г. 14:08