Срещи

Студенти разказват: Персийска приказка

13 януари 2020 г., Нов български университет

Студенти разказват: Персийска приказка

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата, изследователски център „Компютърна и приложна лингвистика“, департаменти „Музика“ и „Изящни изкуства“ отправят покана за „Студенти разказват: Персийска приказка“ на 13 януари 2020 г. от 10.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водеща на събитието е гл. ас. д-р Милка Хаджикотева, а дискутанти са доц. д-р Ралица Мирчева и гл. ас. д-р Маргарита Кръстева-Стойчевска.

Древната персийска приказка за Симорг, митично същество с опашка на птица и тяло на куче, символ на земните стихии, свързано с вечното дърво на живота, ще бъде представена на английски език от студентка в програма „Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд език)“. Атмосферата и символиката на костюмите и образите ще бъдат пресъздадени с участието на студенти от департаментите „Музика“ и „Изящни изкуства“ на НБУ под ръководството на доц. д-р Ралица Мирчева и гл. ас. д-р Маргарита Кръстева-Стойчевска.

***

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

 

Автор: Център за книгата
08.01.2020 г. 12:31
Посетено: 1099
Етикети: студенти, приказки, департамент „Изящни изкуства“, гл. ас. д-р Милка Хаджикотева, Център за книгата, НБУ, департамент „Музика“, изследователски център „Компютърна и приложна лингвистика“, гл. ас. д-р Маргарита Кръстева-Стойчевска, доц. д-р Ралица Мирчева
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/30724-studenti-razkazvat-persiyska-prikazka