Срещи

Четвъртото издание на “Нощ на историите: Ангели в образованието” представя столични учители

Събитието е на 10 декември в София

Четвъртото издание на “Нощ на историите: Ангели в образованието” представя столични учители

 

◊ "НОЩ НА ИСТОРИИТЕ" НА 10 ДЕКЕМВРИ

Четвъртото издание на “Нощ на историите” ще ни срещне с част от екипа и героите на документалния филм “Ангели в действие” - един по-различен филм за българските учители и българското образование. Антоан Тонев е учител по история и директор на 17 СУ „Дамян Груев“, София. Мартин Крондев е преподавател в училищен комплекс „Азбуки“, София. Николай Михайлов е продуцент и режисьор на филма “Ангели в действие”, по професия е аниматор, визуализатор и режисьор за архитектурни, телевизионни, кино и уеб проекти.

Нощ на историите: Ангели в образованието” ще бъде на 10 декември 2019 г. от 19:00 ч. в “Кино Култура” на ул. “Сан Стефано” 22 в София. Входът е 8 лв. и включва консумация 1 чаша вино, като билети ще се продават само на място - предварително или в деня на събитието.

 

◊ СТОЛИЧНИ УЧИТЕЛИ РАЗКАЗВАТ СВОИТЕ ЛИЧНИ ИСТОРИИ

“Нощ на историите” посвещава специално издание на темата за образованието, която е особено важна и актуална днес. То се променя, както се променят технологиите – изключително бързо и динамично. За да е в час едно дете в училище, то трябва да учи от наистина уверени и мотивирани учители. Документалният филм „Ангели в действие” разказва за тях – за онези силни индивидуалисти в България, които дават летящ старт на учениците си, вдъхновяват ги да работят и да постигат успехи на международно ниво. За съжаление, много често признанието към тези преподаватели е малко, а престижът на професията – нищожен.

Твърде малко мъже преподават в средното образование в България, основно поради ниското заплащане в най-бедната и най-застаряваща страна в Европа. Затова изданието на “Нощ на историите: Ангели в образованието” ще ни срещне именно с личните истории на двама учители мъже - как са избрали професията учител, какво ги мотивира да работят с деца, кои са най-големите им успехи и най-успелите им ученици, най-забавните истории от училище.

 

◊ КАКВО Е "НОЩ НА ИСТОРИИТЕ"?

Създател на формата “Нощ на историите” е Момчил Цонев, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. Първото голямо издание на “Нощ на историите” беше в София през май с популярни поети и писатели. През септември беше второто издание в Пловдив, посветено на Европейската столица на културата, преди броени дни - Нощ на историите с актьора Живко Джуранов.

“Нощ на историите” е част от начинанието “Имало едно време в България” за споделянето на лични, семейни, родови и селищни истории. Всеки е добре дошъл да сподели свой спомен, като пише до сайта на начинанието stornik.org.

Автор:
Нощ на историите
Публикация:
03.12.2019 г. 16:56
Етикети:
образованиекампанияпроектчетвърто изданиеМомчил ЦоневНощ на историите
Имало едно време в България”
Ангели в образованието
Посетено:
1128
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/30593-chetvartoto-izdanie-na-nosht-na-istoriite-angeli-v-obrazovanieto-predstavya-stolichni-uchiteli