Срещи

Дни на отворени врати в Нов български университет

28 и 30 ноември 2019 г., от 10:00 до 16:00 часа

Дни на отворени врати в Нов български университет

 

◊ ПОКАНА

На 28 (четвъртък) и 30 (събота) ноември 2019 г. от 10:00 до 16:00 часа в Нов български университет ще се проведат Дни на отворени врати, по време на които кандидат-студенти, родители, учители, студенти и всички желаещи ще могат да получат информация за кандидатстването и обучението в университета, за разнообразните бакалавърски, магистърски и докторски програми, от които могат да избират, за възможността за обучение в индивидуална програма или за обучение в курсовете и програмите на Училището за професионално и продължаващо обучение на НБУ.

Тези, които искат да се запознаят предварително с кандидатстудентския изпит - Тест по общообразователна подготовка (ТОП), ще могат да се явят на мини ТОП, а кандидат-студентите с най-висок резултат ще спечелят безплатно явяване на ТОП.

За посетителите е подготвена богата програма, която ще включва опознавателен тур в университетския кампус, запознаване с възможностите на специализираните учебни зали, ателиета и лабораториите. В НБУ функционират множество аудитории, съобразени с нуждите на учебните програми, включително - учебна съдебна зала, изградена по модел на реалните съдебни зали, лаборатории по роботика, телекомуникации, археология, гемология, биология, фотография, балетни зали, музикални зали и др. Опознавателният тур ще преминава през библиотеката на университета,   където ще могат да бъдат разгледани личните дарителски библиотеки на проф. Иванка Апостолова – философ и физик, един от ректорите на НБУ, проф. Магдалина Станчева – археолог на София, проф. Георги Михаилов и проф. Александър Фол – водещи специалисти по антична култура, писателката - акад. Вера Мутафчиева и др.; през Галерия UniArt, която през 2012 г. е отличена с приза на Столична община за архитектура, през Университетския театър, в който преподават значими български артисти и режисьори като проф. Цветана Манева, доц. Снежина Петрова, доц. Възкресия Вихърова, доц. Ева Волицер; през Центъра по изкуства, в който посетителите ще могат да се включат в работата на  ателиетата по графика и графични технологии, интериорен и пространствен дизайн, скулптура, керамика и стъкло.

Всички лекции и практически занимания в университета ще бъдат отворени за посещение, като посетителите ще могат да се срещнат лично с известни преподаватели от различни научни области като архитекта - проф. Пеньо Столаров, дизайнера на монети  - доц. Елена Тодорова, човека, който пръв в България започва да създава електронна музика – проф. Симо Лазаров, художника на едни от най-запомнящите се корици на книги - Дамян Дамянов, литературния историк - проф. Михаил Неделчев, политолога - проф. Антоний Тодоров, цигуларя - проф. Марио Хосен, автора на анимационни филми - Иван Богданов, парламентариста - проф. Екатерина Михайлова, египтолога – проф. Сергей Игнатов, актьора Николай Илиев, режисьорите – Десислава Шпатова и проф. Георги Дюлгеров, професора по стъкло  -  Константин Вълчев и много други.  

Всички кандидат-студенти, които имат желание, ще могат да получат специализирана индивидуална консултация за избор на бакалавърска или магистърска програма, а също така и консултация за професионално ориентиране.

 

Автор:
НБУ
Публикация:
27.11.2019 г. 12:43
Етикети:
Нов български университетНБУ
Дни на отворени врати
Посетено:
1265
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/30542-dni-na-otvoreni-vrati-v-nov-balgarski-universitet