Срещи

Среща с Петя Кокудева и представяне на книгата „Поздрави от синята палатка"

26 септември 2019, 19:00 ч., Регионален природонаучен музей Пловдив

Среща с Петя Кокудева и представяне на книгата „Поздрави от синята палатка"

 

◊ ПОКАНА

Издателство "Жанет 45", заедно с Регионален природонаучен музей Пловдив Ви каним на среща с Петя Кокудева на 26 септември 2019, четвъртък, от 19:00 ч. в зала "Планетариум" на Регионален природонаучен музей Пловдив. Петя Кокудева ще разкаже истории за срещите от едно 9-месечно пътешествие по света и книгата „Поздрави от синята палатка".

 

Петя Кокудева (Смолян, 1982) е автор на детски книги и истории за пътешествия. Завършила е журналистика и има магистратура по творческо писане. Автор е на книгите: "Лулу", "Малки същества", "Питанки" и "Лупо и Тумба. Част 1 и 2", илюстрирани от италианската художничка Ромина Беневенти. Носител е на няколко национални награди - "Южна Пролет" (2012) - за дебют, "Константин Константинов" (2017) - за детска литература, и "Христо Г. Данов" (2018) - в категория "Детска книга". През 2018 в превод на немски излиза "Лупо и Тумба". Този юли се появи първата й книга за възрастни - "Поздрави от синята палатка", колекция истории от пътешествията й по света.

Как самата Петя описва книгата:

"Поздрави от синята палатка" събира 95 от най-ценните ми срещи със света. Това не е пространен пътепис, а калейдоскоп от кратки, фрагментарни истории с много личен поглед към разнолики места и култури. Някои от текстовете са същински трилъри, други са разговори със забележителен човек, трети са документален разказ - от вулкан, кафене или оризище, четвърти са фрагмент от философията на далечна култура...

От Скандинавия, Прибалтика и Русия през Азия и Нова Зеландия до Африка и САЩ – тези пътешествия ще ви отведат в домовете на велики писатели и на обикновени хора. Ще ви разкажат за богове с плетени шапки и за страховити затвори, за хумористични републики и свободни слонове, за пустинни дяволи и далечни ледници.

5 континента. 25 страни. 95 истории. 145 фотографии. И вметката, че всички тези числа нямат особено значение. Не и без хората, животните и мимолетните срещи завинаги." 

Очакваме Ви!

Входът за събитието е свободен.

 

Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
26.09.2019 г. 11:15
Посетено:
1101
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/30193-sreshta-s-petya-kokudeva-i-predstavyane-na-knigata-pozdravi-ot-sinyata-palatka