Срещи

Николай Милчев – поет на месец юни в Столична библиотека

27 юни 2019 г., 18:30 ч., Литературен клуб на Столична библиотека

Николай Милчев – поет на месец юни в Столична библиотека

 

◊ ПОКАНА

Николай Милчев – поет на месец юни в Столична библиотека

Един от най-интересните и самобитни съвременни български поети, майстор на метафората и неочакваните образи, ще гостува в Литературния клуб на Столична библиотека на 27 юни 2019 г. (четвъртък) от 18:30 ч.

В представянето ще участва Цветана Милчева, ще чуем рецитал на автора, който освен това ще отговаря на въпроси от публиката и ще раздава автографи.

Входът е свободен, а книгите на Николай Милчев ще бъдат изложени във витрина на втория етаж в Направление „Обслужване на читатели“ през целия месец юни.

Заповядайте!

Николай Милчев е роден в град Плевен. Завършил е Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, специалност Българска филология. 30 години работи като учител по български език и литература в гр. София. Автор е на поетически книги, между които „Пейзажи с Лолита“, „Очи широколистни“, „Надеждата е бебе с очила“, „Малката поетеса“, „Тънък дъжд“, „Прелъст и светогорски стихотворения“. Последната му поетична книга засега е „Ти и котките следобед. 26 стихотворения от любов“. Носител на национални литературни награди. Негови стихове са превеждани на английски, руски, украински, френски, румънски, турски, унгарски език.

 
 
Автор:
Столична библиотека
Публикация:
22.06.2019 г. 15:46
Посетено:
1120
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/29891-nikolay-milchev-poet-na-mesets-yuni-v-stolichna-biblioteka