Срещи

Среща-разговор с Йордан Петров (JØRDO)

20 май 2019, 17 часа, Зала 39 на НМА „Проф. Панчо Владигеров”

Среща-разговор с Йордан Петров (JØRDO)
 
 
◊ ПОКАНА
 
На 20 май (понеделник) от 17:00 ч. в зала 39 на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” (бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 94) ще се проведе среща-разговор с Йордан Петров (JØRDO).
 
Събитието се организира в рамките на Магистърска програма „Мениджмънт на музикалните индустрии” при НМА "Проф. Панчо Владигеров".  

Модератор на срещата ще бъде Иван Вълков, създател и дългогодишен промоутър на Spirit of Burgas, преподавател в магистърска програма „Мениджмънт на музикалните индустрии”  

Достъпът е свободен за всички желаещи да разберат от първо лице как Йордан Петров (JØRDO) е развил музикалната си кариера и е създал контакти за работа със световни артист-изпълнители.  
 
Заповядайте!
 
 
◊ КОЙ Е ЙОРДАН ПЕТРОВ (JØRDO)
 
Българският музикант Йордан Петров (JØRDO) работи със световноизвестни артисти като Daft Punk, The Weeknd, Kendrick Lamar и много други. Йордан Петров (JØRDO) е продуцент, electronic pop артист и основател на звукозаписната компания Electroma.

Кариерата му започва през 2008 г. В началото се изявява като DJ в редица клубове.  
През 2010 г. започва да работи с малки звукозаписни компании в България, Швеция, Холандия и Великобритания.  

След три поредни отличия за най-добър DJ, в края на 2013 г. JORDO обявява прекратяването на своята DJ кариера. Последния концерт на JORDO като DJ е в София през май 2014 г. В началото на 2014 г. той започва да работи с редица изпълнители от Франция, Канада и САЩ. На 25 ноември 2016 г. JORDO, в колаборация с френското дуо Daft Punk, канадския продуцент Doc Mckiney и Frank Dukes, застават зад продукцията на номинирания за Грами и седем пъти платинен албум "Starboy" на канадския изпълнител The Weeknd. На 5 Май 2017 г. JØRDO издава своя дебютен албум "Electronic Love Intelligence", включващ няколко сингъла и колаборации с The Narcotic5, Kehlani, Daft Punk, The Weeknd и други. През 2017 г. държи рекорда за най-бързо разпродаден електронен албум. Успява да продаде цялата лимитирана серия винили за едва няколко часа. На 1 февруари 2018 г. JØRDO и Thomas Bangalter продуцират песента на The Weeknd и Kendrick Lamar "Pray For Me", която е създадена като част от саундтрака за филма на Marvel "Black Panther". На 13 април 2019 г. колектива на Electroma , XO и TDE, издават песента "Power is Power", включенa в албума "For The Throne", който е част от саундтрака за сериала на HBO "Game Of Thrones".  

Освен в музикалната индустрия, Еlectroma се занимава с продукции както във филмовата, така и в рекламната индустрия. В началото на 2018 г. започва съвместно партньорство с Nu-Boyana Film Studios и Amazon. Съвместно с тях създава рекламите за редица компании като Lamborghini, Porsche, YSL, Victorias Secret и други.  

В края на 2018 г. Йордан Петров е назначен като CEO на eдна от продукциите на Amazon - DriveTribe Bulgaria.  

В момента JØRDO работи по шестия студиен албум на The Weeknd.  

През 2019 г. се очаква да излезе и втория албум на JØRDO "Almost Human", който ще включва колаборации с Daft Punk, BoysNoize, The Weeknd и други.
 
* * *
 
Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/418525495667950/
Автор:
Тина Коилова
Публикация:
20.05.2019 г. 12:27
Етикети:
артистиDJпопмузикафестивалкултура
Йордан Петров
The Weeknd
BoysNoize
Daft Punk
JORDO
Game Of Thrones
electronic pop
продуцент
Посетено:
1068
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/29666-sreshta-razgovor-s-yordan-petrov-j-216-rdo