Срещи

"Метростанция Любов" - поетично-музикална вечер в галерия "Класика"

С участието на Роси Рос и Виктор Мелник  

"Метростанция Любов" - поетично-музикална вечер в галерия "Класика"

 

◊ ПОКАНА

"Метростанция Любов"

Поетично-музикална вечер

с участието на Роси Рос и Виктор Мелник

Заповядайте на 17 април 2019 г., от 18:30 ч. в галерия "Класика".

Двамата автори ще бъдат представени от Анжела Димчева   

"Неусетно се оказва, че мисълта ми
все към теб лети..." (Р. Р.)

"Тази Вселена има смисъл
поне затова, че в нея си ти." (В. М.)


Заповядайте, Приятели, ще ни е драго да ви посрещнем както винаги - с Надежда, Вяра и Любов!   
Галерия-музей "Класика"

 

Роси Рос

Известната певица Роси Рос се казва Росица Петкова. Родена е в Пловдив, израства в София. Кръстена е на диригентката Росица Баталова. Четири години учи класическо пеене при Тамара Горинова и Видин Даскалов. Изпълнява поп, рок, джаз-суинг, кънтри, латино песни, класика и фолклор. Пяла е в Италия, Германия, Белгия, Норвегия, Финландия, Швеция, Египет, Македония, Словения, Беларус, Босна и Херцеговина, Унгария, България…Музикалната си кариера стартира в Ансамбъла на Българската армия. Години си сътрудничи с Театър „Българска армия“ като гост-артист. Имала е изяви и във военни бази в различни страни (SFOR, MFO, NATO, BA, HA). Роси Рос е първата певица, пяла в Европейската комисия в залата „Робърт Шуман".

Има 5 издадени самостоятелни албума: „Пътека“, „Палаво момиче“, „Молитва за човечност“, „Завръщане“ („Return“), „За Вас“ (For you) и "Ronsard" (Ронсар) - сингъл.

Роси Рос е носител на много награди, сред които: „Изпълнител на годината“ за 1994 г. с Биг-бенда на БНР и Вили Казасян; „Най-добър дует“ в предаването „Поп Топ“ на БНТ през 1994 г. за дуета си с Васил Петров „Не казвай сбогом“ и др. През 1998 г. е лауреат на Международния музикален фестивал „Златен Орфей“ като композитор. Пее на 12 езика. Роси Рос се изявява и като текстописец. Много от песните й са по нейна музика.

Известен период певицата е и ТВ водеща в БНТ, канал 1 на предаванията „Футбол шоу“ и „Рожден ден“.

Изкушена е от рисуването и пише поезия. Има издадена стихосбирка „Събудих се“

 

Виктор Мелник

Виктор Мелник е роден на 5 октомври 1958 г. в Украйна. Завършил е Украинска филология във Виницкия държавен институт. Той е поет, прозаик, журналист, преводач, литературовед. Превежда от 15 езика, сред които и български. Автор е на 21 книги (на български език е преведена книга му "Ескизи върху водата"), има книга с интимна лирика "Избрани нощи". Лауреат на множество литературни конкурси. Поетичната книга „Трилиони сонети” (2011) е включена в „Книгата на рекордите на Украйна” за „уникален експериментален опит да се разшири универсализма на традиционния поетичен арсенал при класическата форма на сонета”. Работил е като зам.-гл. редактор на вестниците „Литературна Украйна” и „Украинска Доля”. В периода 2016-2018 Виктор Мелник е първи зам.-председател на Всеукраинския съюз на писателите. В момента е секретар на същия съюз.

 

 

Автор: Роси Рос
13.04.2019 г. 13:07
Посетено: 1265
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/29426-metrostantsiya-lyubov-poetichno-muzikalna-vecher-v-galeriya-klasika