Срещи

Ревю на книгата "Осмомартенски настроения" от Магдалена Манчева

"Творецът, който живее до мен" - инициатива на НЧ "Бъднина" София

Ревю на книгата "Осмомартенски настроения" от Магдалена Манчева

 

◊ ПОКАНА

Народно читалище „Бъднина 1982“

Ви кани на

Ревю на книгата "Осмомартенски настроения" от Магдалена Манчева

Събитието е част от инициативата на НЧ „Бъднина 1982“ – „Творецът, който живее до мен“. Акценти от книгата ще бъдат представени от самата авторка.

Магдалена Манчева е работила в Българското национално радио и в Българската национална телевизия като журналистка. Авторка е на поредица от документални телевизионни филми, сред които „Екология и култура”, „Сираците-абитуриенти”, „Капитан Петко войвода”, „Тракийските българи в Беломорието”, „Седемте дни на Перущица” и др. Нейни приказки се излъчват по програма „Христо Ботев“ на БНР, а фейлетони в предаванията на редакция „Хумор, сатира и забава“ на Българското национално радио. Има издадени тринадесет художествени книги.

„Осмомартенски настроения” – букет от интересни женски образи. В предложените двеста страници има шарен свят от интересни и емоционални личности, със свои преживявания  и щастливи мигове, със свои грешки и пристрастия, с мечти и велико достойнство. Учителки, пророчици, планинарки, поетеси, богомолки, жени с мъжки професии, стари, млади – всякакви, всевъзможни, различни персонажи, но жени, които винаги намират начин за съзнателна корекция на своята съдба, за добро разположение на духа, за радост, за възторг и ликуване. Може ли да се издейства мъж по поръчка? Защо загуби работата си учителката Пенкова? За Ванга и пророчицата Слава Севрюкова. За любовната драма на Атидже и Ибрахим. Как изглеждат модерните баби и какво е това самомениджмънт? Можем ли да коригираме съдбата си? Всичките 50 героини искат да имат своите щастливи мигове, мечти и велико достойнство не само в един ден на 8 март.

 

Автор:
НЧ "Бъднина" и Магдалена Манчева
Публикация:
07.03.2019 г. 11:03
Етикети:
книгаинициативаразказиМагдалена Манчева8 мартнова книга
"Осмомартенски настроения
Народно читалище „Бъднина 1982
творецът
Посетено:
1049
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/29120-revyu-na-knigata-osmomartenski-nastroeniya-ot-magdalena-mancheva