Срещи

Лиляна Табакова - преводач на февруари в Столична библиотека

25 февруари 2019 г., 18:30 ч., Литературен клуб на Столична библиотека

Лиляна Табакова - преводач на февруари в Столична библиотека

 

◊ ПОКАНА

Лиляна Табакова - преводач на февруари в Столична библиотека

На 25 февруари 2019 г. (понеделник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката (пл. „Славейков“ № 4) в поредицата „Преводач на месеца“ ще се насочим към испанския език с помощта на един интересен събеседник, посветен в тайните на превода – Лиляна Табакова. В разговор с нея ще видим друг представител на семейството на испанистите – младата преводачка Теодора Цанкова, както и литературният и медиен критик, публицист и културен журналист Митко Новков.

Входът е свободен, а част от книгите, преведени от Лиляна Табакова, ще бъдат изложени във витрина на втория етаж в Направление „Обслужване на читатели“ до края на месец февруари.

Лиляна Табакова е преподавател по испаноамериканска литература в Катедрата по испанистика и португалистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализирала е в Куба, Мексико и Испания. Изнасяла е лекции в университетите във Веракрус и Гуадалахара (Мексико), Мурсия, Саламанка и Комплутенсе в Мадрид (Испания) и Скопие (Македония). Автор е на близо сто статии, публикувани в престижни научни издания в България, Испания, Мексико, САЩ и др., на два учебника (в съавторство) по испански език, а за преводите ѝ от български на испански е удостоена с Офицерски кръст за граждански заслуги на Кралство Испания.

Автор:
Столична библиотека
Публикация:
23.02.2019 г. 13:35
Посетено:
816
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/29072-lilyana-tabakova-prevodach-na-fevruari-v-stolichna-biblioteka