Срещи

Нощ на книгите за Хари Потър

7 февруари 2019 г., 17:30 ч., Регионална библиотека „Любен Каравелов" - Русе

Нощ на книгите за Хари Потър

 

◊ ПОКАНА

Предстои провеждането на едно от най-вълнуващите събития за малките читатели на Регионална библиотека „Любен Каравелов” и техните родители. В уреченото време и в уречения час ще започне Петата ежегодна „Нощ на книгите за Хари Потър” - събитие от календара на планетарна верига библиотеки, сред които е и нашата културна институция. Екипите са готови със сценария и изненадите в Дунавската зала на русенското училище за магии „Хогуорст” – надяваме се, сполучлив римейк на истинския факултет за магии, където се вихрят приключенията на Хари Потър и неговите приятели.

В Нощта на книгите за Хари Потър всички заедно – аниматори, деца, библиотечни работници и родители ще споделим магията на незабравимите истории на Дж. К. Роулинг. Вечерта ще запознае по неповторим и запомнящ се начин новото поколение читатели на русенската библиотека с необятния свят на Хари Потър.

В нашето събитие малките и „навлизащи” в занаята магьосници ще бъдат в незабравимата компания на вещици и мъгъли, и на персонажи от популярната литературна поредица. Русенските деца ще имат прекрасната възможност да вземат участие във вечер, изпълнена с много забавни игри, викторини и задачи!

И в аванс, като леко повдигаме завесата на вечерта, ще подскажем, че всичко в зала „Изкуство” ще започне, когато Разпределителната шапка обиколи присъстващите и по силата на магическия жребий посочи кой участник в кой дом ще бъде разпределен. Обитателите на четирите магически убежища  ще се състезават помежду си за точки в разнообразните изпитания и викторини през цялата вечер. В залата ще бъдат обособени магически пространства, както и подходящ кабинет за прочутия професор Дъмбълдор.

 

Дата: 7 февруари 2019 г. (четвъртък)

Място: РБ „Любен Каравелов“, Зала „Изкуство”, ет. 2

Начало: 17.30 ч.

Автор:
РБ "Любен Каравелов" - Русе
Публикация:
06.02.2019 г. 11:14
Посетено:
742
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/28980-nosht-na-knigite-za-hari-potar