Срещи

Четвърти рожден ден на клуб "Отвъд кориците" на 8 януари

Литературна вечер на 8 януари 2019 г. от 19:30 ч. в „Абордаж"

Четвърти рожден ден на клуб "Отвъд кориците" на 8 януари

 

◊ ПОКАНА

Литературен клуб „Отвъд кориците“ ще отпразнува своя четвърти рожден ден с литературна вечер на 8 януари. Събитието „4 години „Отвъд кориците“ ще протече в два формата – официална част с участието на автори от електронния вестник на клуба и свободна сцена, в която всеки от присъстващите ще може да представи свое лично творчество.

Тази година акцентът е и върху представянето на нови книги, излезли през 2018 година. На сцената свои заглавия ще представят Георги Славов (стихосбирката „Звездопадение“), Михаил Митев (романът „Между“), Любомир Кючуков (романът „Възходът на седемте“), Дилян Георгиев – Светлоносеца (сборника „Счупен“), Първан Киров (сборниците „Ловни пътеки“ и „Главната улица“). Програмата се допълва от Валентин Попов – Вотан и Доротея Луканова, които заедно с Първан Киров са редактори на електронното издание на клуба. Специални гости са поетът Петър Чухов и съоснователите на „Отвъд кориците“ Денис Олегов и Божидар Иванов, живеещи в чужбина.

Литературен клуб „Отвъд кориците“ е създаден в края на 2014 г., като организацията си поставя за цел да дава трибуна на прохождащи автори в областта на поезията и художествената проза. Клубът провежда ежемесечни дискусии и периодични литературни четения. От есента на 2017 г. функционира вестник „Отвъд кориците“, в който публикации имат над 50 автори от цялата страна. През лятото на 2018 г. стартира и каналът в YouTube, където се излъчва онлайн-предаването „Литературна лейка“.

Събитието „4 години „Отвъд кориците“ ще се проведе на 8 януари 2019 г. от 19:30 ч. в „Абордаж“. Входът е свободен. Заповядайте! За повече информация може да посетите събитието във Facebook.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
21.12.2018 г. 14:51
Посетено:
1142
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/28783-chetvarti-rozhden-den-na-klub-otvad-koritsite-na-8-yanuari