Срещи

Съвременно изкуство в публичното пространство – постоянно предоговаряне на отношенията

Разговор по повод приключването на проекта “Бронзовата къща“ на Пламен Деянов в София

◊ ПОКАНА

Съвременно изкуство в публичното пространство – постоянно предоговаряне на отношенията

Разговор на Ванеса Джон Мюлер и Барбара Щайнер
по повод приключването на проекта “Бронзовата къща“ на Пламен Деянов в София

Модератор: Лъчезар Бояджиев

Две известни международни кураторки ще говорят за това, как се дефинира публичното пространство днес, кои са факторите и енергиите, участващи в изграждането му, как съществуват в него различните хора и общности, как се изграждат отношенията там и други теми.

Разговорът ще се проведе на английски език.
Вход: свободен

14 декември 2018, 19.00 часа

Национална галерия / Квадрат 500
Лекционна зала, V етаж
Вход от бул. „Васил Левски“

 

Ванеса Джон Мюлер е изкуствовед, куратор и писател. От 2013 ръководи програмната дейност на Кунстхале Виена, където развива специални проекти, публикации и различни дискурсивни формати, свързани с изложбите. Между 2000 и 2006 г. е куратор в Кунстферайн Франкфурт, а след това - ръководител на изследователските програми на Европейското кунстхале в Кьолн. Между 2007-2011 г. е директор на Кунстферайн в Дюселдорф. Куратор на павилиона на Албания на 57-то Венецианско биенале през 2017.

Барбара Щайнер е директор на Кунстхаус Грац от 2016. Дългогодишен директор на Галерията за съвременно изкуство в Лайпциг и гост-преподавател в Художествената академия там. Автор на монографии за художници, и на книги, посветени на теми като икономика и изкуство, концепции за пространството и обществените музеи. В проектите си изследва условията за художествено, кураторско и институционално реализиране на изложби, привличайки вниманието върху аспектите на дебат и предоговаряне в тях.

 

Автор: Национална галерия
14.12.2018 г. 11:51
Посетено: 670
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/28746-savremenno-izkustvo-v-publichnoto-prostranstvo-postoyanno-predogovaryane-na-otnosheniyata