Срещи

"Зимна вечер на поетите" в Къща музей „Никола Й. Вапцаров“

109 години от рождението на Никола Й. Вапцаров и 120 години от рождението на Христо Смирненски

"Зимна вечер на поетите" в Къща музей „Никола Й. Вапцаров“

 

◊ ПОКАНА

На 7 декември 2018 г., от 18,00 часа Националният литературен музей и Къща музей „Никола Й. Вапцаров“ организират „Зимна вечер на поетите“, посветена на 109 години от рождението на Никола Й. Вапцаров и 120 години от рождението на Христо Смирненски. В литературното четене ще вземат участие талантливи автори от всички поколения, посветили свои творби на двамата поети.

Участниците и гостите ще могат да видят и изложбата „И слънцето ще стигна сам...“ от оригинални ръкописи, снимки, художествени произведения и вещи на Христо Смирненски, както и най-ценните експонати от наследството на Огняроинтелигента, съхранени в неговия музей. Духовете на двамата революционни поети се докосват следсмъртно чрез техните сакрални вещи, сред които и две свръхреликви: Предсмъртният бележник на Смирненски – до предсмъртната тетрадка на Никола Вапцаров!

В зимната вечер на 7 декември ще съпреживеем заедно великия трепет на Съприкосновението, като посрещнем със стихове рождения ден на Никола Вапцаров и голямата годишнина на Христо Смирненски.

Очакваме ви от 18,00 ч. в Къща музей „Н. Вапцаров“ на ул. „А. Кънчев“ №37 (вход откъм ул. „Хан Аспарух“).

 

Автор:
Национален литературен музей
Публикация:
03.12.2018 г. 16:33
Посетено:
1005
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/28674-zimna-vecher-na-poetite-v-kashta-muzey-nikola-y-vaptsarov