Срещи

Вечер на холандската литература

21 ноември, 19:00 ч., Литературен клуб "Перото" - НДК

Вечер на холандската литература

 

◊ ПОКАНА

На 21 ноември в 19:00 ч. в Литературен клуб "Перото" ще се срещнем за една специална вечер, посветена на холандската литература. Нека заедно научим кои са жанровете и тенденциите в съвременната холандска литература и литературата на фламандски. Любопитно ли ви е да узнаете какво пишат холандците? А какво четат? Заповядайте на нашата среща, за да разберете!

Писателите, които ще бъдат тема на разговора, са Херман Кох, Арнон Грюнберг, Хюс Кайер, Рей Клуун, Кадер Абдола, Мириам Ван Хее, Херман де Конинк, Хари Мулиш. Ще си припомним и въздействащата съдба на Ане Франк с ново допълнено издание на дневника й.

Издателствата, които ще се включат, за да ви поведат на пътешествие в литературата, са "Колибри", "Сиела", "Жанет 45", "Летера", издателство за поезия "Да".

Модератор на разговора ще бъде литературният гид Светлозар Желев, а в дискусията участие ще вземат издателите Манол Пейков и Силвия Чолева, ПР специалистите Темз Арабаджиева и Кремена Димитрова, Екатерина Капралова като представител на изд. "Летера", Боряна Кацарска и др.

Събитието се организира с любезното съдействие на Холандското посолство.

На място ще можете да закупите книгите на авторите.

Автор: Организаторите
20.11.2018 г. 14:01
Посетено: 738
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/28572-vecher-na-holandskata-literatura