Срещи

„Гласът на младите” ще звучи отново в Литературен кабинет "Владимир Башев”

Поетична вечер на 30 октомври от 17:30 ч.

„Гласът на младите” ще звучи отново в Литературен кабинет "Владимир Башев”

 

◊ ПОКАНА

На 30 октомври, вторник, от 17:30 ч. в Литературен кабинет „Владимир Башев” (Национален литературен музей) ще се проведе поетичната вечер „Гласът на младите”. В нея ще вземат участие студенти от СУ „Климент Охридски“ и млади творци, които ще представят свои стихове и творби на любими български поети. След литературното четене всеки ще може да вземе участие в литературната дискусия. Събитието има за цел да създаде традиция, която да обедини не само пишещи, но и интересуващи се от българска поезия, млади хора.

Владимир Башев (1935-1967 г.) е български поет и преводач, един от най-ярките представители на новата българска поезия. Автор е на книгите „Тревожни антени”, „Преодоляване на гравитацията”, „Желязно време”, „Нецелунати момичета”, „Магазин за часовници” и др. Неговият дом се превръща в музей през 1987 г., а днес  в него си дават среща творци от различни поколения. Музейният архив съдържа ценни ръкописи, кореспонденция, снимки, вещи, както и богатата му лична библиотека, наброяваща близо 2500 тома книги.

Дни преди да отбележим 51 години от смъртта на Владимир Башев, вратите на Литературния кабинет ще бъдат отворени за всеки ценител на българската поезия!

 

Литературен кабинет „Владимир Башев“
София, бул. „Ситняково” № 79, вх. Д, ет. 5

Автор:
Национален литературен музей
Публикация:
27.10.2018 г. 15:51
Етикети:
поезияпоетична вечерНационален литературен музей
Гласът на младите
Литературен кабинет „Владимир Башев
Посетено:
1037
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/8/news/28442-glasat-na-mladite-shte-zvuchi-otnovo-v-literaturen-kabinet-vladimir-bashev